8 Οκτ 2019

Ραγδαία επιδείνωση από το βράδυ με βροχές και χαλάζι - Ο καιρός της Τρίτης


Επιδείνωση άρχισε να παρουσιάζει από τη Δευτέρα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες, χωρίς, όμως...
, να δημιουργηθούν έντονα προβλήματα.




Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Tv Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα πρέπει όλοι να παραμένουμε σε επιφυλακή, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και μέχρι το πρωί της Τρίτης, λόγω των έντονων φαινομένων που αναμένονται στη χώρα.

Τις επόμενες ώρες, έντονες καταιγίδες αναμένονται να πλήξουν τις εξής περιοχές, με μεγάλες ποσότητες νερού:


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και το πρωί στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν νοτιότερα, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο από αργά το απόγευμα πρόσκαιρα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους, στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα νότια νότιοι 4 με 5 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5, βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο