6 Οκτ 2019

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου ΠΠΕ2021 σχετικά με τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο Ελευσίνας – 4/10/2019


Την άμεση ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Eleusis2021 και την επίσης άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στο ...
επίπεδο των στελεχών της Εταιρίας σε διοικητικό επίπεδο, πρότεινε το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eleusis2021 στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελευσίνας. 




Στις δύο αυτές προτάσεις κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μετά τη διαπίστωση ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Ελευσίνα 2021 δεν στάθηκε δυνατό να επιλυθούν, παρά το γεγονός ότι τα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προσέφεραν μέχρι σήμερα άοκνα τις υπηρεσίες τους για την πραγμάτωση του οράματος της Ελευσίνας – Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, προσθέτοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο με την νέα του σύνθεση θα πρέπει να λάβει νέα ισχυρή εντολή να ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2022.

Η Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας κα Αυγερινού – Κολώνια στην παρέμβασή της μεταξύ άλλων τόνισε:

• Μόλις 14 μήνες πριν από την έναρξη, η Ελευσίνα 2021 ΠΠΕ βρίσκεται σε αποφασιστική καμπή για τη διοργάνωση. Σημασία και απόλυτη προτεραιότητα, σε αυτό το σημείο, έχει αποκλειστικά και μόνο η υλοποίηση των στόχων και του προγράμματος.

• Το ΔΣ είχε επισημάνει με την ανακοίνωση του, που ακολούθησε το second monitoring report του Ιουλίου 2019, πως σε ό,τι αφορά την ωρίμανση του εγχειρήματος, η κατάσταση παρουσιάζεται προβληματική και συγκεκριμένα:

(α) Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παραμένει υπό διαμόρφωση και εν πασει περιπτώσει ημιτελές. Κατά παράβαση των επανειλημμένων οδηγιών, συστάσεων και προσκλήσεων του ΔΣ, δεν έχει παραδοθεί ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο μέχρι το 2022. Βασική έλλειψη αποτελεί το αναλυτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η πλήρης ή τουλάχιστον επαρκής αναλυτική του κοστολόγηση.

(β) Η αποτελεσματική διοίκηση και διαχείριση της Εταιρίας, πλήττεται από τις συγκρουσιακές συνθήκες ως προς τη συνεργασία μεταξύ των δύο των κορυφαίων διευθυντικών στελεχών της, την έλλειψη ψυχικής ενότητας και δημιουργικής συστράτευσης στον κοινό σκοπό.

(γ) Η ολοκλήρωση προτάσεων χορηγιών καθυστερεί παρά τις δυνατότητες που ήδη έχουν διαφανεί, γεγονός, που επίσης συνδέεται με τις καθυστερήσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος.

(ε) Η πρόοδος των ενεργειών για την κάλυψη των αναγκών για όλους τους αναγκαίους χώρους όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και τις υποδομές, παρουσιάζει πολύ μεγάλη και ανησυχητική πλέον καθυστέρηση. Είναι πλέον βέβαιο ότι ο αρχικός σχεδιασμός που κατατέθηκε με το φάκελο υποψηφιότητας δεν είχε εκτιμήσει με επάρκεια δυσκολίες και εμπόδια. Το ΔΣ έχει παρακολουθήσει στενά τα θέματα αυτά και προσπάθησε να διευκολύνει την πρόοδο του θέματος. Εκτιμάται ότι ακόμα υπάρχουν περιθώρια να προχωρήσουν τα έργα αλλά η πολιτεία εδώ θα πρέπει να συμπαρασταθεί συστηματικά στο Δήμου. Ήδη πληροφορούμαστε ότι ήδη αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις, όχι πάντα ισοδύναμες. Ο Δήμος έχει επίσης την ευθύνη των δημοσίων χώρων και του κυκλοφοριακού της πόλης. Αντίστοιχα το ΥΠΠΟΑ με τις περιφερειακές υπηρεσίες του θα πρέπει να επιταχύνει τις αποφάσεις που ήδη δρομολογήθηκαν για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.




Από το γραφείο Τύπου

Eleusis2021



Μ +30 6942 476134

Τ +30 210 55 60126 ext 116

eleusis2021ECOC

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο