7 Αυγ 2019

Το Ελληνικό αμφιθέατρο που στέκεται απέναντι από το Αγαλμα της Ελευθερίας


Στην ακριβός απέναντι όχθη από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ...
ένα Ελληνικό αμφιθέατρο, έργο του Ελληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη που απεικονίζει ένα αμφιθέατρο όπως ήταν κατασκευασμένο στην Αρχαία Ελλάδα.Το μεγάλης κλίμακας γλυπτό έργο «Life Without Tragedy» υλοποιήθηκε με την βοήθεια του αρχιτέκτονα Christian Kotzamanis για το Onassis Festival 2019 στη Νέα Υόρκη και ουσιαστικά αποκαλύπτει δύο βασικές έννοιες όπου κληροδότησε η Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο, τη Δημοκρατία και το θέατρο.

Το έργο αποτελείται από τρία ξύλινα γλυπτά που θυμίζουν αρχαιοελληνικό αμφιθέατρο, ένα μέρος που αποτελούσε κοινωνικό θεσμό και τόπο δημοσίου πολιτικού διαλόγου πέρα από χώρο τέχνης.

Το “Life Without Tragedy” επισφραγίζει με έμπρακτο τρόπο το παράδειγμα της εξέλιξης του Onassis USA σε έναν σημαντικό Οργανισμό που επενδύει και προάγει τον πολιτισμό, τις τέχνες και τις ιδέες που προβληματίζουν και συμβάλλουν ουσιαστικά σε επίκαιρες εθνικές και μη συζητήσεις.

Ο Vallejo Gantner, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε Καλλιτεχνικός και Εκτελεστικός Διευθυντής του Onassis USA, αναφέρει: «Ο Κωστής Βελώνης μάς έκανε υπερήφανους και είμαστε πολύ ευτυχείς που αυτό το τολμηρό κομμάτι βρήκε τη θέση του. Αυτό το έργο, που δημιουργήθηκε για ένα Φεστιβάλ τεχνών και δημοκρατίας, επικαλείται τόσο πολλές αξίες που θεωρούμε πολύτιμες –τον διάλογο, την ανταλλαγή ιδεών, τη συμμετοχή και τις τέχνες. Είμαστε απεριόριστα ευγνώμονες που το ‘’Life Without Tragedy’’ φιλοξενείται στο Governors Island και υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με αυτό το ζωτικό νέο κομμάτι του νεοϋορκέζικου πολιτιστικού οικοσυστήματος».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο