6 Αυγ 2019

Η Billie Eilish μιλά για το πρόβλημα δυσμορφίας της και την κατάθλιψη


Πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσε να αντικρίσει τον εαυτό της στον καθρέφτη, αλλά σήμερα ...
είναι μια σταρ




Πριν γίνει ένα από τα ανερχόμενα pop idols και κάνει απίστευτες μουσικές επιτυχίες, σπούδαζε χορό και ήταν εξαιρετική σε αυτό. Μάλιστα, είχε πάρει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς χορού. Όμως, όπως φάνηκε, αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει στη ζωή της δεν ήταν να χορεύει.

«Δεν είχα αυτοπεποίθηση. Δεν μπορούσα να μιλήσω και να είμαι καλά. Όταν το σκέφτομαι ή βλέπω φωτογραφίες μου, λέω ότι δεν ήμουν εντάξει με το ποια ακριβώς ήμουν», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή στης στο περιοδικό Rolling Stones η νεαρή τραγουδίστρια. Ο λόγος για την Billie Eilish.


Η Billie μίλησε ανοικτά για το πώς ο χορός την ώθησε να φορά «μικροσκοπικά ρούχα» κάτι που δεν την έκανε να νιώθει άνετα. «Πάντα ανησυχούσα για την εμφάνισή μου. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της σωματικής δυσμορφίας μου. Δεν μπορούσα να κοιταχτώ στον καθρέφτη».

Στους διαγωνισμούς χορού η Billie χόρευε μπαλέτο, jazz, hip-hop και σύγχρονο χορό μέχρι που είχε έναν πολύ άσχημο τραυματισμό που την ανάγκασε να σταματήσει να χορεύει και την οδήγησε στην κατάθλιψη, η οποία κράτησε αρκετά χρόνια. Ήταν εκείνη την περίοδο που το τραγούδι της «Ocean Eyes» άρχισε να γίνεται γνωστό μέχρι που κατέληξε να είναι το μεγαλύτερο hit που εκτόξευσε την καριέρα της.


«Νομίζω ότι όταν ξεκίνησε η κατάθλιψη με έστειλε στον πάτο. Βρέθηκα σε μία απαίσια φάση της ζωής μου που βυθιζόμουν όλο και πιο πολύ. Αλλά το χειρότερο σε όλο αυτό είναι ότι πίστευα ότι μου άξιζε να βιώνω τον πόνο. Είναι αστείο. ‘Όταν όλοι νόμιζαν ότι η Billie στα 14 της περνούσε τέλεια, εγώ ήμουν καταθλιπτική. Ήμουν εντελώς απελπισμένη και μπερδεμένη. Από τα 13 μέχρι τα 16 ήμουν αρκετά άγρια».

H Billie δήλωσε ότι τώρα που είναι 17 χρόνων βιώνει την καλύτερη περίοδο της ζωής της. «Δεν έχω νιώσει μελαγχολία ούτε ένα λεπτό, πράγμα που είναι τέλειο», είπε. Δήλωσε επίσης ότι έχει παρατηρήσει ότι οι fans της περνούν την ίδια φάση με αυτήν όταν ήταν μικρότερη. «Μερικές φορές βλέπω κορίτσια με τα σημάδια στους ώμους τους και σπάει η καρδιά μου. Δεν έχω σημάδια πια γιατί έχει περάσει πολύς καιρός. Αλλά έχω πει σε μερικά κορίτσια να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Γιατί ξέρω τι νιώθουν. Το πέρασα κι εγώ».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο