11 Αυγ 2019

Μήπως έχετε και εσείς το παιδικό βιβλίο που αξίζει 37.000 ευρώ; Πλέον αξίζει μια περιουσία


Μια πρώτη έκδοση του βιβλίου του Harry Potter που αγοράστηκε μόνο για μια λίρα πουλήθηκε πριν ...
λίγες μέρες σε δημοπρασία για 37.000 ευρώ

Το κλασικό αντίγραφο της πρώτης έκδοσης του Harry Potter and the Philosopher's Stone πωλήθηκε από τους Hanson στις 31 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο βιβλίο είχε απορριφθεί από αρκετούς εκδότες πριν δημοσιευθεί από τον Bloomsbury στις 30 Ιουνίου 1997, όταν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τις επιπτώσεις που επρόκειτο να έχει σε όλο τον κόσμο

Και παρόλο που το βιβλίο περιέχει μερικά τυπογραφικά λάθη θεωρείται εξαιρετικά πολύτιμο κάτι που καταλαβαίνουμε και από την τιμή πώλησης του.

Ο ιδιοκτήτης, ένας 54χρονος που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε: "Δεν μπορώ να το πιστέψω - ήταν αυτό που ήλπιζα, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι το βιβλίο μου θα έπιανε αυτή την τιμή. Ήξερα ότι μια άλλη έκδοση του Harry Potter είχε πουληθεί για 30.000 ευρώ αλλά στην αρχή πανικοβλήθηκα καθώς δεν υπήρχαν προσφορές πριν από την πώληση."

Ο Jim Spencer, επικεφαλής βιβλίων και έργων στο Hansons, δήλωσε: "Είναι μια εντυπωσιακή τιμή για ένα βιβλίο που αγόρασε πριν από 20 χρόνια για £ 1. Η πλειοψηφία των βιβλίων εκείνης της πρώτης εκτύπωσης πήγε στα σχολεία και τις βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο και είναι εξαιρετικά σπάνια. Δεν ήμασταν σίγουροι αν ήταν μια πρώτη έκδοση του Harry Potter, αλλά χάρη σε κάποια τυπογραφικά λάθη για τα οποία η συγκεκριμένη έκδοση είναι γνωστή το εξακριβώσαμε (η λέξη ‘philosopher’s’ είναι γραμμένη λάθος στην πίσω σελίδα και η φράση ‘1 wand’ στην λίστα είναι γραμμένη δύο φορές."



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο