Το πορτρέτο ενός δακρυσμένου αγοριού «αναστάτωσε» το 1985 τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η ιστορία του ...
κρύβει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά αλλά και ένα μεγάλο μυστήριο.
κρύβει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά αλλά και ένα μεγάλο μυστήριο.
Ο εν λόγω πίνακας δημιουργήθηκε από έναν καλλιτέχνη του δρόμου ονόματι Bragolin σε πολλά αντίτυπα, τα οποία πωλούνταν σε διάφορα τουριστικά σημεία της Βενετίας. Η συνηθισμένη, μάλιστα, ζωγραφιά λέγεται ότι είχε αναπαραχθεί σε 50.000 και πλέον αντίτυπα, καθώς αποτελούσε συνηθισμένη επιλογή διακόσμησης την εποχή εκείνη.
Ο θρύλος του πίνακα που δεν… καίγεται, ο οποίος απασχόλησε τον Τύπο για πολλά χρόνια, ξεκίνησε από έναν πυροσβέστη στο Γιορκσάιρ, ο οποίος πρόσεξε ότι σε ένα σπίτι που καταστράφηκε εντελώς από τη φωτιά, το πορτρέτο του αγοριού είχε μείνει άθικτο! Και μάλιστα το γεγονός αυτό, όπως έλεγε, είχε παρατηρηθεί και σε άλλα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς…
Μετά την αναφορά του πυροσβέστη, άνθρωποι από όλη τη Βρετανία άρχισαν να στέλνουν παρόμοιες ιστορίες και να υποστηρίζουν πως και ο δικός τους πίνακας με κάποιον «ανεξήγητο» τρόπο παραμένει άθικτος από τις φλόγες! Η υπόθεση πήρε διαστάσεις… τρόμου και πολλοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να ψάχνουν το… παρελθόν του πορτρέτου αλλά και την ιστορία του εικονιζόμενου αγοριού.
Το αγόρι ήταν ένα ορφανό παιδί που είχε χάσει τους γονείς του σε μια πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με ορισμένες φήμες είχε την ικανότητα να βάζει το ίδιο φωτιά… με τηλεπάθεια! Ο ζωγράφος το πήρε υπό την προστασία του και μετά από λίγο καιρό το στούντιό του έπιασε φωτιά και το αγόρι το έσκασε. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.
Αρκετά χρόνια αργότερα έγινε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, στο οποίο το όχημα κάηκε ολοσχερώς και ανασύρθηκε νεκρός ένας νεαρός άνδρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της άδειας οδήγησης ο νεκρός άνδρας ήταν το ορφανό αγόρι, γεγονός που έφερε ξανά στην επιφάνεια το θέμα του πίνακα.
Από το 1985 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά πειράματα για να λυθεί το μυστήριο, τα οποία περιλαμβάνουν αρκετές προσπάθειες για να τον κάψουν. Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός και κωμικός, ο Steve Punt, βρήκε έναν τέτοιο πίνακα και τον πήγε σε ένα ερευνητικό κέντρο, όπου θα μπορούσε να δοκιμάσει να τον κάψει με ασφάλεια (με πρόθεση να διακωμωδήσει την υπόθεση).
Το αποτέλεσμα τον εξέπληξε. Μια φλόγα ξεπήδησε στη γωνία του πίνακα και συνέχισε να καίει, όμως μόνο την κορνίζα και όχι την εικόνα του αγοριού. Όταν η φωτιά έσβησε, το δακρυσμένο πρόσωπο έμεινε άθικτο.
Πηγή: newmoney.gr