22 Μαΐ 2019

7 ερωτήματα που άφησε αναπάντητα το φινάλε του «Game of Thrones»


Επτά από τις... εκατόν επτά απορίες που έχουν δημιουργηθεί στους φαν του «Game of Thrones» μετά από την προβολή του ...
τελευταίου επεισοδίου.

Στα 80 λεπτά του 73ου και τελευταίου επεισοδίου του «Game of Thrones» ήταν πολύ δύσκολο να κλείσουν όλα τα μέτωπα που είχαν ανοίξει στα προηγούμενα 72 επεισόδια. 




Μάθαμε την τύχη των βασικών χαρακτήρων, του Σιδερένιου Θρόνου, των Επτά Βασιλείων, αλλά πολλά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 7 από αυτά.


1. Που είναι ο Ντρόγκον;

Την ίδια απορία έχουν και οι χαρακτήρες της σειράς, καθώς τους βλέπουμε να συζητάνε το θέμα σε ένα συμβούλιο. Ο Σαμ λέει ότι ο δράκος εθεάθη να πετάει προς την Ανατολή, και αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι κατευθύνεται προς τη Βαλύρια, την αρχαία πόλη από την οποία προέρχονταν οι Ταργκάριεν και οι δράκοι τους.


2. Γιατί ο Τζον Σνόου πήγε βόρεια μαζί με τους (πρώην) Άγριους;

Στην τελευταία σκηνή του φινάλε βλέπουμε τον Τζον Σνόου να φεύγει από το Τείχος μαζί με τον Τόρμουντ και τους υπόλοιπους Ελεύθερους Ανθρώπους. Γιατί όμως; Δεν είχε εντολές να παραμείνει στη Νυχτερινή Φρουρά; Η αλήθεια είναι ότι η Φρουρά δεν έχει και πολλά πράγματα να κάνει τώρα που δεν υπάρχει απειλή για το Γουέστερος (τουλάχιστον από τον Βορρά), επομένως ο Τζον Σνόου θα μπορούσε απλά να συνοδεύει τους Ελεύθερους Ανθρώπους μέχρι τον τόπο όπου θα στήσουν τα καινούργια σπίτια τους. Ή να θέλει να γίνει Βασιλιάς Πέρα Από το Τείχος. Ή να ζήσει για λίγο ελεύθερος, όπως είχε πει πριν από τόσες σεζόν στην Ιγκρίτ. Ό,τι και να κάνει, δεν νομίζουμε να το μάθει ο Γκριζοσκώληκας για να κάνει παράπονα στον βασιλιά Μπραν.


3. Πού πήγαν οι Ντοθράκι;

Βλέπουμε τους Άσπιλους να επιβιβάζονται στα πλοία τους και τον Γκριζοσκώλικα να λέει ότι θα πλεύσουν για το Ναρθ, την πατρίδα της Μισάντει (RIP). Τι γίνεται όμως με τους Ντοθράκι; Τους βλέπουμε στο λιμάνι αλλά όχι πάνω σε πλοίο. Και ξέρουμε ότι φοβούνται πολύ το νερό και μόνο η Ντενέρις κατάφερε να τους πείσει να περάσουν τη θάλασσα. Τώρα που δεν υπάρχει η Ντενέρις τι θα κάνουν; Θα μείνουν στο Γουέστερος; Θα τους δοθεί γη; Θα μπορέσουν να προσαρμοστούν ως νομαδικός, πολεμοχαρής λαός. Και, τέλος, δεν είναι θυμωμένοι με τον θάνατο της Ντενέρις και δεν σκοπεύουν να κάνουν κάτι γι' αυτό;


4. Γιατί η Γιάρα Γκρέιτζοϊ έκανε την πάπια;

Είναι μια απορία που διατύπωσαν πολλοί όταν άκουσαν τη Σάνσα να ζητάει – και να κερδίζει – την ανεξαρτησία του Βασιλείου του Βορρά, κάνοντας τα Επτά Βασίλεια έξι. Γιατί δεν έκανε το ίδιο και η Γιάρα Γκρέιτζοϊ για το Βασίλειο των Σιδερένιων Νήσων; Άλλωστε είχε πει στην Ντενέρις ότι θα τη βοηθήσει να γίνει βασίλισσα, υπό τον όρο τα Σιδερένια Νησιά να μείνουν ανεξάρτητα. Εδώ όμως υπάρχει απάντηση και είναι η εξής: το Βασίλειο των Σιδερένιων Νήσων δεν ήταν μέρος των Επτά Βασιλείων, αλλά ήταν από πριν ανεξάρτητο, με τον δικό του βασιλιά. Δεν άλλαξε κάτι για να πρέπει να το διορθώσει η Γιάρα.


5. Που είναι η Νυμέρια;

Η Νυμέρια είναι ο ανταρόλυκος της Άρυα Σταρκ, και μαζί με τον Γκοστ του Τζον Σνόου οι μόνοι που απέμειναν ζωντανοί από το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Στην πρώτη σεζόν δαγκώνει τον Τζόφρεϊ και η Άρυα τη διώχνει μακριά για να τη σώσει. Την ξανασυναντάει στην έβδομη σεζόν, πηγαίνοντας προς το Γουίντερφελ, να ηγείται μιας αγέλης λύκων. Προσπαθεί να την πάρει μαζί της, αλλά η Νυμέρια δεν υπακούει και φεύγει. Από τότε δεν την ξαναβλέπουμε, επειδή πια δεν υπάρχει σύνδεσμος ανάμεσα σε εκείνη και την Άρυα. Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι η παρουσία της στη σειρά απαιτεί ειδικά εφέ που κοστίζουν. Εδώ τρομάξαμε να δούμε τον Τζον Σνόου να χαϊδεύει τον Γκοστ, πού να είχαμε και τη Νυμέρια...


6. Τελικά όλες αυτές οι προφητείες ήταν μούφες;

Στις συζητήσεις των φαν για την τελευταία σεζόν έγινε πολύς λόγος για δύο προφητείες που προέρχονται κυρίως από τα βιβλία. Η πρώτη είναι εκείνη για τον Αζόρ Αχάι, μια μυθική φιγούρα από τη θρησκεία του Θεού του Φωτός, που θα ξαναγεννιόταν για να σώσει τον κόσμο από το σκοτάδι. Περιμέναν ότι θα ήταν η Ντενέρις ή ο Τζον Σνόου, μετά κάποιοι υποστήριξαν ότι είναι η Άρυα επειδή σκότωσε τον Βασιλιά της Νύχτας. Η αλήθεια είναι ότι η προφητεία αυτή δεν μπήκε ποτέ στο σενάριο της σειράς. Αντίθετα μπήκε εκείνη που έκανε μια μάγισσα για λογαριασμό της Σέρσεϊ. Της είπε ότι θα παντρευτεί βασιλιά, ότι θα κάνει τρία παιδιά και ότι θα πεθάνουν και τα τρία – κάτι που βγήκε αληθινό. Εδώ όμως σταματάει η προφητεία στη σειρά, ενώ στα βιβλία συνεχίζεται ως εξής: «Ο μικρός αδερφός θα τυλίξει τα χέρια του γύρω από τον άσπρο σου λαιμό και θα στραγγίξει τη ζωή από μέσα σου». Αυτή η φράση γέννησε τις θεωρίες των φαν για τον θάνατο της Σέρσεϊ από τον Τύριον, τον Τζέιμι ή ακόμη και από το παιδί που κυοφορούσε, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι προφητείες που δεν εκπληρώθηκαν δεν αποτελούσαν ποτέ μέρος του τηλεοπτικού «Game of Thrones».


7. Tι έγινε όταν ο Τύριον μπήκε σε οίκο ανοχής με έναν γάιδαρο και μια κηρήθρα με μέλι;

Τρεις φορές ακούσαμε την αρχή αυτού του ανέκδοτου, αλλά δεν μάθαμε ποτέ πως τελειώνει... Στην πρώτη σεζόν, όταν τον δικάζανε στο Βέιλ, ο Τύριον ανέφερε ότι μια φορά μπήκε σε έναν οίκο ανοχής με έναν γάιδαρο και μια κηρήθρα με μέλι. Στην έκτη σεζόν, σε πιο χαλαρές συνθήκες, ξεκίνησε να λέει το ανέκδοτο πίνοντας κρασιά με τον Γκριζοσκώληκα και τη Μισάντεϊ (happy times) αλλά πάλι τον διέκοψαν. Και στο φινάλε της σειράς, όταν ο Μπρον προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει την επισκευή των οίκων ανοχής του Κινγκς Λάντινγκ ακούσαμε πάλι την ίδια φράση χωρίς να μάθουμε τη συνέχεια. Θα πρέπει να είναι κάποιο inside joke των σεναριογράφων που δεν είχαμε πάρει χαμπάρι μέχρι τώρα...

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο