13 Φεβ 2019

Έκτακτη διπλή προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία - Πού θα χιονίσει σήμερα και αύριο


Μετά τη σύντομη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του ο Σάκης Αρναούτογλου επέστρεψε και με ...
έκτακτη διπλή προειδοποίηση ενημερώνει τους πολίτες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Τετάρτης.




Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ ανέβασε δύο χάρτες στον λογαριασμό του στο facebook, έναν με τις βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν στα πεδινά και τα χιόνια στα ημιορεινά, αλλά και έναν ακόμη με τις περιοχές που θα έχουν θυελλώδεις ανέμους.


Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Η πρώτη προειδοποίηση για τις βροχές και τις χιονοπτώσεις

Φίλες και φίλοι!

Δείτε τις περιοχές όπου οι βροχές αναμένεται να σημειωθούν δυνατές βροχές σε συνδυασμό με σφοδρούς κατά διαστήματα ανέμους κατά τη διάρκεια της Τετάρτης! Στα ορεινά και ημιορεινά της νοτιας-νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και το βράδυ της κεντροανατολικής Πελοποννησου και χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο τα 200-400 μέτρα)... Λίγο μεγαλύτερη προσοχή στις περιοχές όπου ο χάρτης μωβίζει..


Η δεύτερη προειδοποίηση για τους θυελλώδεις ανέμους

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ!

Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση για να δείτε αν η περιοχή σας ή η διαδρομή σας ενδέχεται να επηρεαστεί από σφοδρούς ανέμους! !

Για καλό και για κακό λοιπόν στις περιοχές με τις αποχρώσεις του κίτρινου και πορτοκαλί:

- Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

- Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.

- Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχοσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

- Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

- Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .

- Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοήτους λόγους!



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο