22 Φεβ 2019

«Το Ξανθό Κορίτσι της Σαντορίνης» Μαρίζα Κωχ - Νένα Βενετσάνου - Νέα παράταση λόγω επιτυχίας έως 2 Μαρτίου


Μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίζας Κωχ στο Trii Art Hub ...
(πρώην Δίαυλος) στο Κουκάκι

«Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης» με τη Μαρίζα Κωχ και τη Νένα Βενετσάνου 




παρατείνει τις παραστάσεις λόγω αυξημένης προσέλευσης έως και το Σάββατο 2 Μαρτίου. Οι δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες, συναντώνται ήδη από τις 24 Νοεμβρίου 2018 κάθε Σάββατο στις 8:30 μμ, στη σκηνή Trii Art Hub (Δράκου 9, Κουκάκι, μετρό Συγγρού Φιξ, κρατήσεις στο τηλ: 210-9210333). Η παράσταση έχει ως σημείο αναφοράς και αφετηρία το ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίζας Κωχ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η πολύχρονη φιλία και συνεργασία της Μαρίζας Κωχ και της Νένας Βενετσάνου τις έχει φέρει μαζί στη σκηνή πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, σε συναυλίες αλλά και στον ίδιο χώρο που τότε ονομαζόταν Δίαυλος και σήμερα τον συναντάμε με το νέο του όνομα, Trii Art Hub).


Σε αυτό το μουσικοθεατρικό Αναλόγιο, οι δυο κορυφαίες ερμηνεύτριες συναντώνται ξανά στον χώρο αυτό και προσφέρουν μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής τους έκφρασης, μέσα από την όσμωση των φωνών τους και τον διαδραστικό χαρακτήρα της παράστασης. Μια συνάντηση διαφορετική που αντικατοπτρίζει την άλλη όψη της τέχνης τους, που μας οδηγεί στα βαθιά νερά μιας περιπέτειας που ονομάζουμε ΖΩΗ.

Το σενάριο υπογράφει η Νένα Βενετσάνου που διασκεύασε το βιβλίο της Μαρίζας Κωχ Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης, στο οποίο η αγαπημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, με τρυφερότητα, χιούμορ και κατασταλαγμένη σοφία, αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στη Σαντορίνη, ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, και αποδίδει φόρο τιμής στα βιώματα που τη διαμόρφωσαν ως άνθρωπο, ως μουσικοπαιδαγωγό και ως ερμηνεύτρια. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στα παιδιά του πολέμου. Του κάθε πολέμου.

«Το αφήγημά μου αυτό το έγραψα ως απάντηση της αγάπης που δέχτηκα στα πενήντα χρόνια που τραγουδώ και σας το προσφέρω αντίδωρο. Με την ευχή όλα τα παιδιά του πολέμου, του κάθε πολέμου, να γευτούν την αγάπη και τη γιατρειά όπως εγώ». Μαρίζα Κωχ


«Το Ξανθό Κορίτσι της Σαντορίνης»

Κείμενο: Νένα Βενετσάνου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χατζής

Ερμηνεύουν: Μαρίζα Κωχ, Νένα Βενετσάνου

Παίζει Viοla da Gamba: Αντώνης Σκαμνάκης

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά


Χώρος: Trii Art Hub

Δράκου 9, Κουκάκι, μετρό Συγγρού Φιξ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9210333

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 6 ευρώ (νεανικό, φοιτητικό)

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 20:30

Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου 2018

Νέα παράταση παραστάσεων λόγω αυξημένης προσέλευσης έως τις 2 Μαρτίου 2019.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο