25 Ιαν 2019

Θανάσης Παπαγεωργίου κατά ΣΕΗ: ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ...


Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ιδρυτής του θεάτρου  Στοά επιτίθεται λάβρος κατά του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) για τις ...
μεθόδους που χρησιμοποιεί και καταγγέλλει την σημερινή ηγεσία του ΣΕΗ ως κομματικό μαγαζάκι.




Ο ίδιος λέει με νόημα : - 
Είμαστε πνευματικοί άνθρωποι και ‘’κάνουμε Θέατρο για την ψυχή μας’’, αν σας θυμίζει κάτι αυτή η φράση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του όπως την έχει ανεβάσει στο προφίλ του στο Facebook

Όχι, δεν μπορώ να παρακολουθώ αμίλητος αυτό το έγκλημα! Δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανέναν να πει ότι αυτές είναι αντιδράσεις Ηθοποιών! Δεν μπορεί να σκέφτονται έτσι οι Έλληνες ηθοποιοί! Δεν είναι δική τους απόφαση μια τέτοια ντροπή. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να διαμαρτυρηθεί ένας ηθοποιός. Ο τελευταίος που θα επιλέξει είναι το κλείσιμο του θεάτρου, το να γυρίσει την πλάτη στον θεατή. Επειδή κανένας ηθοποιός δεν υφίσταται χωρίς την ύπαρξη έστω και ενός θεατή. Γιατί όταν μας γυρίσει την πλάτη εκείνος, τότε θα καταλάβουμε τι σημαίνει κλείνω το θέατρο. Όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και ένα μήνα στο ΚΘΒΕ είναι καθαρά συνδικαλιστικά ευρήματα, επειδή τα γραφεία που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις δεν λογοδοτούν στο Κοινό, αλλά σε κομματικές μεθοδολογίες.

Δεν ενδιαφέρονται αν διώχνουν τον κόσμο, τους νοιάζει η ‘’αγωνιστική τους αυτοεπιβεβαίωση’’! Θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει μια ψηφοφορία ανάμεσα στους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ να δούμε πόσοι συμφωνούν με το κλείσιμο του. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ψηφοφορία ανάμεσα σε όλον τον κλάδο να φανεί στον Κοινό ποιοι είναι οι Έλληνες ηθοποιοί, αυτοί που πολεμάνε στα χαρακώματα κι όχι τα συνδικαλιστικά φερέφωνα. Φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα ήταν οδυνηρό για τους ανθρώπους του ΣΕΗ, όπως οδυνηρά ελάχιστη είναι και η κάθε πλειοψηφία που παίρνει τις όποιες αποφάσεις για τον κλάδο. Αυτή τη στιγμή εκτίθεται ολόκληρος ο κλάδος, δεν εκτίθεται ούτε η Διεύθυνση, ούτε η Διοίκηση του ΚΘΒ. Και ολόκληρος ο κλάδος πρέπει να πάρει θέση. 

Κύριοι του ΣΕΗ, δεν πείθετε κανέναν ότι πολεμάτε για τα δίκια των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, κάνετε πόλεμο στην Κυβέρνηση και μας το λέτε με διάφορους τρόπους. Αλλά κάτι τέτοιο είναι αδιάφορο στο σύνολο των Ελλήνων ηθοποιών, γιατί δεν κάνουμε Θέατρο ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για το ΚΚΕ, ούτε για το ΠΑΜΕ, ούτε για κανένα Κόμμα. Είμαστε πνευματικοί άνθρωποι και ‘’κάνουμε Θέατρο για την ψυχή μας’’, αν σας θυμίζει κάτι αυτή η φράση.

Κύριοι, του ΣΕΗ, πριν συνεχίσετε αυτή τη στείρα αδιαλλαξία, σκεφτείτε το Κοινό και αυτό που του στερείτε, σκεφτείτε πόσο ιδροκοπάμε να το φέρουμε και να το κρατήσουμε στο καλό Θέατρο και μην μας το διώχνετε. Όλο το θέατρο, κάνουμε τεράστιο και επώδυνο αγώνα να το ξεκολλήσουμε από την ηλίθια τηλεόραση και τον καναπέ του. Θέλετε να το ξαναγυρίσετε πίσω; Θέλετε να ξαναγυρίσει το ΚΘΒΕ εκεί που ήτανε, τέσσερα-πέντε χρόνια πριν; Ή νομίζετε ότι είστε εσείς, που με ‘τους αγώνες σας και την αποφασιστικότητά σας’, το ορθοποδήσατε; Έλεος! Αφήστε τον ‘’κλάδο’’ ήσυχο. Δεν τον προστατεύετε, τον καταστρέφετε.

Σκεφτείτε λίγο σοβαρά και αγαπήστε λιγάκι το Θέατρο σταματώντας τον πόλεμο που του κάνετε. Ξέρετε ότι περνάμε δύσκολες μέρες, αλλά μην μου απαντάτε ότι φταίει η Κυβέρνηση! Δεν θα την ρίξετε κλείνοντας το ΚΘΒΕ ή το Εθνικό!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο