23 Νοε 2018

Πέθανε η πρώτη μεταπολεμική Σταρ Ελλάς που βγήκε τρίτη Μις Υφήλιος - Η Νταίζη Μαυράκη κέρδισε τον τίτλο το 1952


Πέθανε σήμερα σε ηλικία 83 ετών, η Νταίζη Μαυράκη Κομνηνού, η γυναίκα από την Κρήτη που αναδείχθηκε ...
σταρ Ελλάς στα πρώτα μεταπολεμικά καλλιστεία του 1952. 





Η Νταίζη Μαυράκη γεννήθηκε το 1935 στο Ηράκλειο και σε ηλικία μόλις 17 ετών κέρδισε τον τίτλο στα καλλιστεία που φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα, το 1952. 


Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος ενώ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής η Μαρίκα Κοτοπούλη και μεταξύ των μελών ο Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας και η 'Aννα Συνοδινού. Στη συνέχεια εκπροσώπησε τη χώρα σε διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς και στις 29 Ιουλίου του 1952 κατέκτησε την 3η θέση, όταν εκλέχθηκε «β΄επιλαχούσα Μις Υφήλιος» στο Λονγκ Μπιτς (Καλιφόρνια) των ΗΠΑ. 


Αν και η Νταίζη Μαυράκη είχε προτάσεις για σταδιοδρομία στο Χόλιγουντ, δεν θέλησε να μείνει μακριά από την πατρίδα της. Ωστοσο ίδιο χρόνο πρωταγωνίστησε στην ελληνική ταινία με τίτλο «Νυκτερινή Περιπέτεια» του Άγγελου Τερζάκη, χωρίς όμως να συνεχίσει την καριέρα της στον κινηματογράφο. Αργότερα, σπούδασε ενδυματολογία και σκηνοθεσία στη Βιέννη. 


Η κηδεία της Νταιζης Μαυράκη θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει η ταφή της, στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο