3 Οκτ 2018

Συνέντευξη:Γιάννης Φακίνος με δύναμη απο τη Σαλαμίνα...


Ο Γιάννης Φακίνος είναι ένας άνθρωπος με γερά νεύρα και κότσια. Παλεύει από μικρή ηλικία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και ...
προτρέπει τα νέα παιδιά να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε κάποιο τηλεπαιχνίδι ταλέντων 





μιας και μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία να διακριθείς αλλά παράλληλα χρειάζεται να δουλέψεις πολύ με τον εαυτό σου.


Συνέντευξη στον Στέφανο Καρυδάκη

Ο Γιάννης Φακίνος είναι συνθέτης, στιχουργός και ενορχηστρωτής των τραγουδιών του, έχει κυκλοφορήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το 2018.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και γνωρίστε τον Γιάννη Φακίνο



- Καλησπέρα Γιάννη κατ` αρχήν να σε καλωσορίσω και να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες να μου δώσεις αυτή την συνέντευξη. Είχα την ευκαιρία να σε γνωρίσω κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του έργου "Η Διαθήκη",  μια διασκευή του έργου Ράους των Ρέππα - Παπαθανασίου στη Σαλαμίνα, όπου και έκανες την φωνητική διδασκαλία στην παράσταση. Πες μας για αυτή την δραστηριότητα.

Καλησπέρα και από εμένα και είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ.
Έχω πολύ αγάπη για το θέατρο και μου αρέσει πολύ να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που δημιουργούν και αφού μου δόθηκε η ευκαιρία δεν θα μπορούσα να λείπω από τον κόσμο του θεάτρου. Ήταν χαρά μου που συμμετείχα με τον τρόπο μου στην παράσταση και δούλεψα με νέα παιδιά με όρεξη για αυτό που κάνουν.


- Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική; Προέρχεσαι από μουσική οικογένεια η ήταν επιλογή σου;

Η ενασχόληση με την μουσική ήταν δική μου επιλογή, δεν είχα κάποιον στο οικογενειακό και κοντινό μου περιβάλλον που να ασχολείται με την μουσική αν και έχω πολλούς συγγενείς που έχουν παράδοση στην μουσική και ασχολούνται επαγγελματικά. 


- Γράφεις, τραγουδάς, συνθέτεις. Πες μας κάποια πράγματα για τις σπουδές σου

Ναι, συνθέτω, γράφω στίχους και τραγουδάω από μικρή ηλικία και μου βγήκε χωρίς να το πιέσω καθόλου, βγήκε από μέσα μου εντελώς αυθόρμητα. Σπούδασα στην Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, όπου απέκτησα τις βάσεις, να ασχολούμαι πλέον με την μουσική παραγωγή των τραγουδιών μου, δηλαδή την ηχογράφηση, την ενορχήστρωση, την μίξη και το Mastering τους, ενώ στην συνέχεια ασχολήθηκα γενικότερα με την μουσική παραγωγή αναλαμβάνοντας και άλλων καλλιτεχνών και δημιουργών. Μετά τις σπουδές μου στην Κεφαλλονιά παρακολούθησα σεμινάρια και μαθήματα Φωνητικής, Ρεπερτορίου και Πολυφωνίας για περίπου έναν χρόνο.


- Σε είχαμε απολαύσει και στο μουσικό Show “The Voice Of Greece” όπου έκανες και μια πολύ καλή πορεία. Πως είναι αυτή η εμπειρία;

Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία που θέλει γερά νεύρα και κότσια. Για να βγει το αποτέλεσμα που ο κόσμος βλέπει στην τηλεόραση χρειάζεται πολύ δουλειά και προεργασία ενώ τα ωράρια δουλειάς που πρέπει να ανταπεξέλθεις είναι αρκετά απαιτητικά. Φυσικά η γνωριμία με πολλούς ανθρώπους του χώρου της μουσικής, η συνεργασία μαζί τους, η δημιουργία φίλων και το πολύ όμορφο αποτέλεσμα που βγαίνει στο τέλος είναι η ανταμοιβή των κόπων σου.


- Θα προέτρεπες λοιπόν τα νέα παιδιά να δοκιμάσουν την τύχη τους σε αντίστοιχα reality;

Κοίταξε, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες κάποιος να αναδείξει το ταλέντο του. Τα Talent Shows είναι ένας τρόπος να δείξεις λίγο από αυτό που έχεις στον κόσμο και αν είσαι τυχερός μπορεί να δείξεις και πολύ από αυτό που έχεις. Οπότε φυσικά, αν κάποιος έχει ταλέντο, θα ήταν μια καλή ιδέα να πάρει μέρος σε ένα τέτοιο show για αρχή, κυρίως για την εμπειρία. 


- Η δισκογραφία σου έως τώρα;

Μέχρι στιγμής έχω κυκλοφορήσει 13 singles, δηλαδή 13 τραγούδια, σε συνεργασία και με άλλους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Τα 10 τραγούδια που κυκλοφόρησα από το 2013 έως το 2017 αποτελούν πλέον μια δισκογραφική δουλειά «Collection» που ονομάζεται «ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ». Μετά την «Πρώτη Επαφή», το 2018 κυκλοφόρησα ένα Single που ονομάζεται «Λέγε Με Αγάπη» όπου είχα την χαρά να συνεργαστώ με τους δημιουργούς Ελένη Γιαννατσούλια και Γιάννη Φρασέρη ενώ το τραγούδι μας οπτικοποιήθηκε και με ένα πολύ όμορφο Music Video σε σκηνοθεσία του Fotis Georgiadis. Πρόσφατα κυκλοφόρησα 2 singles τα «Άρρωστη Καρδιά» και «Μπουρδέλο» που είναι η αρχή της νέας μου δισκογραφικής δουλειάς και θα χαρώ πολύ να τα ακούσετε καθώς οι μελλοντικές μου δουλειές δεν είναι απλά επόμενο βήμα για εμένα αλλά γύρισμα σελίδας. 


- Είναι μερικές μέρες που κυκλοφόρησες το τελευταίο σου τραγούδι, το «Μπουρδέλο» γιατί μπουρδέλο;

Γιατί μιλάει για έναν άνθρωπο που ο έρωτας του τον έκανε άνω κάτω, αν και το απόδωσα λίγο διαφορετικά αυτή τη φορά. Μπορώ να σου πω πως δέχτηκα έναν μικρό πόλεμο, από τους ανθρώπους που έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου, για τον τίτλο του τραγουδιού…αλλά δεν με νοιάζει.. έτσι ένιωσα έτσι έκανα και είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. 





- Τα τραγούδια σου είναι όλα εμπνευσμένα από την ζωή σου η μπορείς να γράψεις και κατά παραγγελία;

Κάποια είναι από την ζωή μου και κάποια άλλα επειδή κάποιο γεγονός με επηρέασε αρκετά ώστε να με κάνει να γράψω κάτι. Έχω γράψει όμως και κατά παραγγελία. 


- Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο κάνω κάποιες συναυλίες, ασχολούμαι με τις μελλοντικές δισκογραφικές μου δουλειές και με το project μου Coverdose. Το Coverdose είναι μια σειρά που έχω ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες στο κανάλι μου στο Youtube και διασκευάζω γνωστά τραγούδια με την κιθάρα μου, πηγαίνει πολύ καλά και χαίρομαι πολύ για την ανταπόκριση του κόσμου. 




- Επίσης τραγούδησες με συνοδεία τις φιλαρμονικής Σαλαμίνας; Είναι σωστές οι πληροφορίες που έχουμε;

Ναι, είχα την χαρά να εμφανιστώ με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Σαλαμίνας στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων σε μια ιδιαίτερη και όμορφη παράσταση.


- Σκέφτεσαι να ασχοληθείς περισσότερο με τον χώρο του θεάτρου;

Έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με παραστάσεις Musical και αν και κάνω ήδη αρκετά πράγματα, το σκέφτομαι συνέχεια να ασχοληθώ περισσότερο με το θέατρο και δεν ξέρω αν μέσα μου θα καθησυχάσει η ιδέα αυτή… αν όχι θα ενδώσω σίγουρα στο κάλεσμα. 


- Πες μας ένα Ελληνικό και ένα ξένο αγαπημένο σου τραγούδι

Ξένο – Kashmir – Led Zeppelin 

Ελληνικό – Δημήτρης Μητροπάνος – Πεθαμένες Καλησπέρες


Σε ευχαριστώ για την συνέντευξη και σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο νεο σου single που ετοιμάζεις με τίτλο "Παγωμένο τοπίο" το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο