9 Σεπ 2018

Φεστιβάλ Βενετίας: Tο μεγάλο βραβείο της Επιτροπής στο Γιώργο Λάνθιμο - Δείτε εδώ το Trailer


Βραβεύτηκε και η Olivia Colman για την ερμηνεία της στην ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη. ...




Στο Γιώργο Λάνθιμο απονεμήθηκε πριν λίγο το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του 75ου Φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία του The Favourite. Η ηθοποιός Olivia Colman που πρωταγωνιστεί στην ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Το Χρυσό Λιοντάρι για την καλύτερη ταινία του φεστιβάλ πήγε στον Alfonso Cuaron για την ταινία Roma.

Το The Favourite είναι η τρίτη αγγλόφωνη ταινία του σκηνοθέτη έχει ως πρωταγωνίστριες τρεις ηθοποιούς-βαρύ πυροβολικό του κινηματογράφου, την Emma Stone, την Rachel Weisz και την Olivia Colman.

Πρόκειται για την ιστορία της βασίλισσας Άννας της Αγγλίας, της στενής της συμβούλου και ερωμένης της Σάρα και της εξαδέλφης και υπηρέτριας Άμπιγκεϊλ. Με φόντο το παλάτι και τη βασιλική πολυτέλεια οι τρομακτικές αυτές προσωπικότητες εκδικούνται, θριαμβεύουν και πράττουν με τον μοναδικό τρόπο που ο Λάνθιμος αναδεικνύει τα ζητήματα της οικογένειας της σεξουαλικότητας και της εξουσίας.

Έλληνες και ξένοι κριτικοί δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην εικαστική όψη της ταινίας και αναφέρονται στο Μπάρι Λίντον του Κιούμπρικ. Ο Guardian δίνει τέσσερα αστέρια στην ταινία του Λάνθιμου που ενθουσίασε στην προβολή της και όλοι μιλούν για μια «πειραγμένη» ταινία εποχής - μία πανέξυπνη, καυστική και σε στιγμές σουρεαλιστική κωμωδία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο