5 Ιουλ 2018

λᾶας Festival στο «Τρενοτεχνείον», στην Κυπαρισσία στις 24, 25 & 26 Ιουλίου


Το «Τρενοτεχνείον», ο χώρος πολιτισμού που δημιούργησε ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος και που χρόνια τώρα αποτελεί ...
μια κοιτίδα πολιτισμού στην Κυπαρισσία και τις γύρω περιοχές, προσφέρει και φέτος πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Πιο συγκεκριμένα το «λᾶας» festival, διάρκειας τριών ημερών, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία συναυλία με καθιερωμένα αλλά και ανερχόμενα ελληνικά συγκροτήματα της ελληνικής metal σκηνής, καθώς και δύο θεατρικές παραστάσεις, μέσα σε ένα απίστευτα όμορφο πολυχώρο, μόλις 2,5 λεπτα από την θάλασσα, με δυνατότητα ελεύθερου camping, κρύα μπύρα, φαγητό, merchandise, δωρεάν parking, μόνο 2,5 ώρες από την Αθήνα, στην πανέμορφη Κυπαρίσσια, δημιουργώντας μια ιδανική ευκαιρία απόδρασης για το κοινό. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 24 Ιουλίου, οι Raw In Sect, οι AHERUSIA και οι Nochnoy Dozor, τρία συγκροτήματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ήχο και πορεία, θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό που τους ακολουθεί φανατικά αλλά και στη γύρω περιοχή προσφέροντας μια διαφορετική ακουστική εμπειρία.

Στις 25 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη νέα δουλειά της θεατρικής ομάδας «AHERUSIA», την απολαυστική κωμωδία του Ηλία Καπετανάκη «Βεγγέρα», σε σκηνοθεσία Γιώργου-Βορέα Μελά.

Την τελευταία μέρα, στις 26 Ιουλίου, η θεατρική ομάδα «AHERUSIA» θα παρουσιάσει την εξαιρετική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος», σε σκηνοθεσία Γιώργου-Βορέα Μελά, η οποία παρουσιάστηκε το χειμώνα με εξαιρετική επιτυχία στην Αθήνα, στο «Θέατρο της Ημέρας». 

Το «λᾶας» festival, ήρθε για να ριζώσει, να προσφέρει, να συσπειρώσει, να κάνει ανθρώπους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Σας περιμένουμε στο «Τρενοτεχνείον» , στις 24, 25 & 26 Ιουλίου, στην πανέμορφη Κυπαρισσία. 


Αναλυτικό πρόγραμμα


24 Ιουλίου


Οι Raw In Sect είναι ένα ελληνικό σχήμα από την Αθήνα το οποίο έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, το "Red Flows" (2011) και το "Blue Haze"(2014) και “Kitro” (2018) τα οποία διανέμονται από την Plastic Head στην Ευρώπη και Sony RED στην Αμερική. Έχοντας μοναδικό ήχο όπως περιγράφεται από πολλούς, οι RIS έχουν κάνει πολλές περιοδείες σε όλη την Ευρώπη οι οποίες τους έχουν αποφέρει ένα πιστό κοινό καθώς και το αξίωμα να είναι από τα πιο ανερχόμενα συγκροτήματα.

Μετά το τέλος των συναυλιών για το "Red Flows", ηχογράφησαν το "Blue Haze" πάνω στο οποίο δούλεψαν με τον 2 φορές προτεινόμενο για Grammy Matt Bayles (Pearl Jam, Mastodon, Caspian κτλ). Οι Raw In Sect παρουσίασαν ένα 7λεπτο animation βίντεο για το ομώνυμο τραγούδι το οποίο λατρεύτηκε από τους οπαδούς της μπάντας καθώς και από πολλές καλλιτεχνικές κοινότητες. Η κυκλοφορία του "Blue Haze" ακολουθήθηκε από ένα τεράστιο πρόγραμμα συναυλιών το οποίο περιείχε πάνω από 150 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη.

Το 2018 βρίσκει τους Raw In Sect να ετοιμάζουν την προώθηση του καινούριου τους δίσκου "Kitro" το οποίο έχει προκαλέσει συζητήσεις καθώς για τους Ελληνικούς στίχους του αλλά και το έντονο Ελληνικό χρώμα στον ήχο του. Ηχογραφήθηκε με παραγωγό τον Peter Dowsett στο Λονδίνο και η μίξη/master έγιναν από τον Matt Bayles και τον Pete Maher (U2, Rolling Stones, Nine Inch Nails κτλ). Στην παρούσα φάση αναμένεται μεγάλο πρόγραμμα συναυλιών σε όλη την Ευρώπη και ύστερα στην Αμερική και την Ιαπωνία.

"Raw In Sect" Facebook Page: https://www.facebook.com/rawinsect/


Οι AHERUSIA, είναι μια folk metal μπάντα, που από την ίδρυσή της βάσισε τις αισθητικές του αρχές στην χρήση τόσο της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, όσο και της προγρηγοριανής ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, σε συνδυασμό με το metal. Χαρακτηριστικός είναι ο ενορχηστρωτικός πειραματισμός με ελληνικούς άσκαυλους και αυλούς, όπως αποτυπώνεται σ τα τραγούδια του εξαιρετικά δυσεύρετου πλέον, “Whispers of Moon”(2000) Μετά από μια περίοδο παραμονής και δημιουργίας στο Β.Α Αιγαίο, το σχήμα επιστρέφει το 2009 στην Αθήνα, για να κυκλοφορήσει το "And The Tides Shall Reveal The Traces", κυκλοφορία που τους καθιέρωσε ως την αντιπροσωπευτικότερη folk metal ελληνική μπάντα και εισήγαγε στον ήχο της την κρητική λύρα.

Το 2013, οι AHERUSIA επιστρέφουν με το "As I Cross The Seas Of My Soul", το οποίο έτυχε επίσης μεγάλης αποδοχής, ενώ την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε και το πρώτο DVD της μπάντας με τίτλο "Traces Revealed" περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και την ταινία "As Traces Lead To Visions".

Το 2017 κυκλοφόρησε το "PROMETHEUS~Seven Principles On How To Be Invincible", ηχογραφημένο εξ ολοκλήρου ζωντανά, με στίχους στην Αλεξανδρινή Ελληνιστική Κοινή γλώσσα.

Ακολούθησε η δημιουργία μιας θεατρικής ομάδας και η μεταφορά του δίσκου ως θεατρική παράσταση, με τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" που γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία. 

Το 2018, οι AHERUSIA ηχογραφoύν το "Nostos (An Answer?)", που αποτελείται από έναν κύκλο ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών/παραλογών διασκευασμένων κάτω από avant-garde αισθητική, σε συνεργασία με χορωδία. 

"AHERUSIA" Facebook Page: https://www.facebook.com/aherusia/Oι Nochnoy Dozor ιδρύθηκαν το Δεκέμβριο του 2015. 

Tο πρώτο τους υλικό είναι κράμα πολλών ετερόκλητων μουσικών επιρροών, με heavy ξεσπάσματα, ambient διαθέσεις αλλα και με pop σφηνάκια η τραχείς ροκ στιγμές.

Με μέλη προερχόμενα από ενεργά εγχώρια μουσικά σχήματα, οι Nochnoy Dozor αποτελούν την κοινή πορεία έμπειρων μουσικών, που όμως φέρει τη δική της μοναδική ταυτότητα.Βρισκόμενοι στη διαδικασία παραγωγής της παρθενικής δισκογραφικής τους κυκλοφορίας, οι Nochnoy Dozor δεν χάνουν την ευκαιρία να εμφανιστούν ζωντανά.


"Nochnoy Dozor" Facebook Page: 

Πλέον, όταν ακούτε “σκληρός δίσκος”, το μυαλό σας εκτός από το πολύτιμο εξάρτημα του υπολογιστή σας, θα πηγαίνει απευθείας και στο new wave metal συγκρότημα Hard Disk Drive. Ακούστε τους και θα καταλάβετε τι εννοούμε! Πρόκειται για μία μπάντα που ξεκίνησε με έδρα τη Μεσσηνία και σχηματίστηκε επισήμως το 2010 από τους Κωνσταντίνο Φιλντίση (φωνητικά και ρυθμική κιθάρα), Παναγιώτη Λίτσα (μπάσο) και Θάνο Καραλή (ντραμς). Το 2011, οι Hard Disk Drive κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo CD.

Ακολούθησαν πολυάριθμα live shows και εμφανίσεις, με το γκρουπ, μάλιστα, να γυρίζει και τα δύο πρώτα του βίντεο κλιπ. Για να φτάσουμε φέτος το Μάιο, όταν τον Πάρι Χατζηθεοδώρου στη lead κιθάρα, διαδέχτηκε ο Παρασκευάς Γεωργακλής και έτσι η μπάντα, με ανανεωμένο line-up, έβαλε για τα καλά μπρος την κυκλοφορία του πρώτου της EP δίσκου. Όπερ και εγένετο: Οι Hard Disk Drive, πριν από λίγο καιρό, κυκλοφόρησαν το ‘Sadistic Leader’ το οποίο περιέχει 4 κομμάτια που θα σας κερδίσουν από το πρώτο άκουσμα.

Φρέσκος μέταλ ήχος, καθαρά φωνητικά, προσεγμένες ενορχηστρώσεις και πωρωτικά κιθαριστικά σόλο. Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία των Hard Disk Drive είναι εξαιρετική και μας αφήνει γεμάτους ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για το συγκρότημα, στο μέλλον. Πραγματικά αξίζει να τους ακούσετε!

"Hard Disk Drive" Facebook Page

Είσοδος: 10 €

Ώρα έναρξης: 20:00 

LINE UP: 

Raw In Sect

AHERUSIA 

Nochnoy Dozor 

Hard Disk Drive25 Ιουλίου

Η Θεατρική ομάδα AHERUSIA, παρουσιάζει την Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου-Βορέα Μελά


Αθήνα, τέλη 19ου αιώνα. Στο σπιτικό της οικογένειας Νερουλού, η οικογένεια Στενού κάνει βεγγέρα, με σκοπό να παντρέψει τον, ώριμο γάμου, ανιψιό της Νίκο.

Ποιάν θα διαλέξει ο Νίκος τελικά, για νύφη, την Κατίνα ή την Μαρίκα; Θα βρει, άραγε ποτέ, η Ελένη Νερουλού, υπηρέτρια αντάξιά της; Υπάρχει σωτηρία για την Δημήτρω; Θα επικρατήσει, τελικά, στην ρητορική δεινότητα ο κος Στενός; Πότε θα χωνέψει ο Νερουλός τελικά την παλαμίδα; Τι ρόλο παίζει η μυστηριώδης και ελκυστική Φρόσω; Ποιά είναι η γνώμη της κας Στενού για όλα αυτά; Αλήθεια, τι συμβαίνει με τον Πίπη; Αυτά και άλλα πολλά θα ξετυλιχθούν επί σκηνής, σε μια ανεξέλεγκτη πορεία προς το Χάος.

Η Βεγγέρα είναι μία από τις κλασσικότερες ελληνικές κωμωδίες. Βασισμένη στην κωμική ηθογραφία, εξελίσσεται μέσα από συγχρονική δράση. Χτισμένη πάνω σε σφικτό λόγο και ακολουθώντας έναν έντονο ρυθμό στην πλοκή της, η Βεγγέρα, είναι ένα έργο που χαρίζει το γέλιο με έναν σωρευτικό και καθολικό τρόπο, δίχως να προσπαθεί να το εκβιάσει από τον θεατή, χρησιμοποιώντας φθηνά τεχνάσματα. 

Το έργο, αν και γραμμένο το 1893, παραμένει επίκαιρο, μιας και η ενσάρκωση των χαρακτήρων της νεοελληνικής κοινωνίας είναι τόσο πλήρης, όσο και αρχετυπική. Το αποτέλεσμα, πέρα από την προφανή διασκεδαστική του πλευρά, προκαλεί -μέσω της σατυρικής του ουσίας- και την ανάγκη για αυτοκριτική και βελτίωση.

Η γλώσσα του έργου αναπτύσσεται ανάμεσα από την σύγκρουση μιας ελιτίστικης καθαρεύουσας και μιας -γεμάτης κομπορρημοσύνες- δημοτικής. Ο λόγος είναι ασύλληπτα δουλεμένος και πλήρης και στις δύο περιπτώσεις, ενώ αυτή ακριβώς η πληρότητά του και η τήρηση ενός μέτρου στην αποφυγή της καρικατούρας δημιουργεί μια βαθιά κωμική αυθεντικότητα στο "χτίσιμο" των χαρακτήρων. 


Συντελεστές

Σκηνοθεσία, Δραματουργία, Κινησιολογία: Γιώργος-Βορέας Μελάς 

Σκηνικά, κοστούμια: Γιώργος-Βορέας Μελάς, Θεατρική Ομάδα AHERUSIA 

Τεχνικός: Γιώργος Σηφάκης 

Ήχος: Ντούβρας Δημήτρης

Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Μάνθος Σιδηρόπουλος 

Γραφιστική/Μακέτες: Ιωάννα Σπανογιάννη


Διανομή

Κύριος Νερουλός: Θεόφιλος Βλάχος 

Ελένη Νερουλού: Γεωργία Σπανογιάννη

Κατίνα Νερουλού: Μελίνα Μαστραντώνη 

Μαρίκα Νερουλού: Γιούλη Παπανελοπούλου

Πίπης Νερουλός: Joanna David

Φρόσω Φαγωτού: Μαρία Ιωάννου

Δημήτρω: Δημήτρης Χαραμής

Κύριος Στενός: Δημήτρης Κατσιδονιώτης

Κυρία Στενού: Βίκυ Δρίβα

Νίκος Στενός: Πάνος Νίκιας 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Τιμής διήμερης εισόδου που περιλαμβάνει και είσοδο στην παράσταση «Προμηθέας» στο Τρενοτεχνείον: 15 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21:00
26 ΙουλίουΟι AHERUSIA παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος».


Λίγα λόγια για το έργο

Ο Προμηθέας χαρίζει στους Ανθρώπους την Φωτιά και τον Λόγο και τους βλέπει να προκόβουν καθώς εγείρονται από το Χάος. Η Ανθρωπότητα συντάσσεται με τους Αθανάτους, στους πολέμους ενάντια στο σκότος, μα γρήγορα, το γειτόνεμα με τους θεούς, θα κάνει τους Ανθρώπους να ποθήσουν την αθανασία και την παντοδυναμία των θεών, ενώ παράλληλα θα τους κάνει να μισήσουν την θνητότητα, την βραχυβιότητα και την εν γένει φθαρτή τους φύση. Γρήγορα η τάση αυτή των Ανθρώπων θα τους οδηγήσει στον φόβο και στην κάθε αποτρόπαιη πράξη που ο φόβος μας οδηγεί καθώς μας δεσμώνει.

Ο Προμηθέας τότε, θα ορκίσει τους υπόλοιπους Αθανάτους να πάψουν την συναναστροφή τους με τους θνητούς ενώ παράλληλα αλυσοδένεται στον βράχο, "ενδυόμενος" τον πόνο και την στέρηση, θέλοντας να δώσει ένα σκληρό μάθημα στην Ανθρωπότητα ωθώντας την να αναζητήσει ξανά το σεβασμό προς την ίδια της την φύση.

Εδώ ξεκινά και η ιστορία του έργου, που περιγράφει το αβέβαιο ταξίδι των Ανθρώπων στην συνείδηση και την φρικτή μαρτυρία του ευεργέτη Τιτάνα στον βράχο. Άραγε οι κοιμώμενοι θα αφυπνιστούν τελικά; Ο φόβος είναι απλά μια επιλογή...

Το έργο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στην ερμηνεία του μύθου του Προμηθέα, μέσα από το πρίσμα της κριτικής του φαινόμενου του Μετα-ουμανισμού ενώ βασίζεται μυθουργικά τόσο στο Προμηθεύς Πυρφόρος, όσο και στο Προμηθεύς Δεσμώτης.

Γραμμένο κυρίως στην Αλεξανδρινή ελληνική διάλεκτο, όπου αποτέλεσε την πρώτη οικουμενική γλώσσα της αρχαιότητας, με παράλληλη απόδοση στη δημοτική, συνδυάζει το αρχαίο ελληνικό δράμα, το μουσικό θέατρο, το κινησιοθέατρο, το χοροθέατρο, την παραμυθιακή αφήγηση και την videoart, δημιουργώντας μια ψυχαγωγική μορφή επικοινωνίας που μέσα στην εκφραστική της πολυποικιλότητα, προσπαθεί να επανα-φέρει το θεατή αντιμέτωπο με την υπαρξιακή του αναζήτηση, την χαμένη από καιρό σε αυτές τις εποχές του φόβου και της έκδηλης συναισθηματικής αβεβαιότητας.

Η μουσική, όπως και το κείμενο, είναι πρωτότυπη, βασισμένη στο τρίτο δίσκο του γνωστού folk σχήματος Aherusia, «PROMETHEUS~Seven Principles On How To Be Invincible».

Η μουσική εκτελείται ζωντανά επί σκηνής από το ίδιο το συγκρότημα.Είδος: Αρχαία τραγωδία


Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος-Βορέας Μελάς

Βοηθός κινησιολόγου: Joanna David

Σκηνικά - Σχέδιο κοστουμιών: Γιώργος-Βορέας Μελάς

Κοστούμια: Ευαγγελία Ζορμπά

Τεχνικός: Γιώργος Σηφάκης

Παραγωγή: Γιώργος-Βορέας Μελάς


Διανομή

Προμηθέας: Γιώργος Χατζηκυριάκος

Έξαρχος: Δημήτρης Κατσιδονιώτης

Πρώτη: Γιούλη Παπανελοπούλου

Μαντώ: Βίκυ Δρίβα

Χορός: Θεόφιλος Βλάχος, Μελίνα Μαστραντώνη, Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, Μαρία Ιωάννου, Πάνος Νίκιας, Alex Αντωνάκης, Κατερίνα Παπασωτηρίου-Χατζηκυριάκου.


Μουσικοί επί σκηνής (AHERUSIA)

Κιθάρα/φωνή: Γιώργος-Βορέας Μελάς (Voreas Faethon)

Κιθάρα/φωνή: Δημήτρης Χαραμής (Drakhon)

Μπάσο/φωνή: Θοδωρής Μανίκας (Tho)

Κρουστά: Παντελής Πολύζος (Chaeronios)

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Τιμής διήμερης εισόδου που περιλαμβάνει και είσοδο στην παράσταση «Βεγγέρα» στο Τρενοτεχνείον: 15 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21:00


Τιμή εισόδου για όλες τις ημέρες του «λᾶας» festival και δωρεάν διαμονή (ελεύθερο camping χωρίς παροχή σκηνής) στο χώρο με δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων (τουαλέτες, ντουζ): 30 ευρώ το τριήμερο ή 20 ευρώ η κάθε ημέρα

Τηλέφωνο Πληροφοριών: 6981763095, 6949420199

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο