9 Ιουλ 2018

Η ειρωνική απάντηση της Βανέσσας Αδαμοπούλου στην Ελενα Ακρίτα σχετικά με την Επίδαυρο-Τι συνέβη


Η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα μέσω της στήλης της στην εφημερίδα «Τα Νέα» εξέφρασε ...
τον προβληματισμό της για τη δημοσιότητα των προσώπων της σόουμπιζ που παρακολουθούν τις παραστάσεις στην Επίδαυρο.
Στο κείμενό της με τίτλο «Η Επίδαυρος και ο Ντάνος του Survivor», η δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε πρόσωπα που βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η τραγουδίστρια Βανέσσα Αδαμοπούλου ειρωνευόμενη όσους θεωρούν εαυτούς διάσημους και διερωτώμενη αν όσοι ήταν εκεί πλήρωσαν εισιτήριο ή ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι για να «κόψει εισιτήρια» η παράσταση.


Το κείμενο της Ελενας Ακρίτα:

Ο τίτλος της ψιλογκόσιπ ιστοσελίδας ήταν «Οι διάσημοι στο φεστιβάλ Επιδαύρου». Κλικάρει η κατίνα μέσα μου να δει τους πυλώνες του πολιτισμού κι οι βασικοί παίκτες είναι «ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με την Νατάσα Καλογρίδη, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η Τζένη Μπότση, η Σάσα Σταμάτη και η Βανέσα Αδαμοπούλου». Κάποιους τους ήξερα κι από χτες, κάποιους τους μαθαίνω σήμερα: η Νατάσα Καλογρίδη είναι η συνοδός του Λυκουρέζου, η Σάσα Σταμάτη επιτυχημένη παρουσιάστρια, η Βανέσα Αδαμοπούλου θα σας γελάσω. Και – επειδή το Ιντερνετ είναι πηγή γνώσης – ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι, λέει, ο Ντάνος του «Survivor».

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Όλοι αυτοί να θεωρούν τους εαυτούς τους «διάσημους»; Ή να τους πλασάρουν ως «διάσημους» οι lifestylλίστες της Πέρα Ρεματίτσας; Θα μου πεις ο Ντάνος του Survivor δεν έχει δικαίωμα να πάει στην Επίδαυρο; Αναφαίρετο – αν πλήρωσε εισιτήριο. Αν όμως τον καλούν ως «επίσημο», τότε ναι, έχουμε θεματάκι. Αλίμονο αν, για να κόψει εισιτήρια η παράσταση, πρέπει να παραστούν παίκτες ριάλιτι. Αυτό πονάει, τέρμα.

Δεν είμαι (τόσο) τρελή και δεν μιλάω για την Επίδαυρο της Κατίνας Παξινού, της Ελένης Παπαδάκη, του Κουν, της Συνοδινού, του Μινωτή, της Αρώνη, της Μαρίας Κάλλας και και και. Η δική μου γενιά αυτά δεν τα πρόλαβε. Αλλωστε και τότε και τώρα, η Επίδαυρος φιλοξενεί παραστάσεις καλές, κακές, μέτριες, έξοχες, πατάτες. Ο χρόνος δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ που εξωραΐζει το παρελθόν. Ομως από το σημείο αυτό έως τους κατά φαντασίαν ημιδιασήμους τζαμπατζήδες, η απόσταση είναι τεράστια. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να την διανύσουμε, όχι όλοι τουλάχιστον.

Ρεαλιστές είμαστε, το ξέρουμε πως η Κατίνα Παξινού δεν μένει πια εδώ αλλά μη φτάσουμε στο άλλο άκρο. Κι ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου δεν θα φιλοξενήσει το επόμενο «Power of love».


Η απάντηση της Αδαμοπούλου

Τα γραφόμενα της Ελενας Ακρίτα, σχολιάστηκαν με δηκτικό τρόπο από την τραγουδίστρια Βανέσσα Αδαμοπούλου.

«Αξιότιμη κ. Ελενα Ακρίτα, Θα ήθελα να απολογηθώ, σε σας προσωπικά, που παρακολούθησα, ως «επίσημη προσκεκλημένη» στην Επίδαυρο, την παράσταση «Αχαρνής», στην οποία πρωταγωνιστεί ο σύζυγός μου», ανέφερε στο Facebook, η τραγουδίστρια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο