5 Ιουν 2018

Η μοναχική ζωή της Μαρίας Μαρτίκα, «κυρίας Θάλειας» από το «Ρετιρέ», τα τελευταία χρόνια


Σε στενό κύκλο έγινε η κηδεία της ηθοποιού Μαρίας Μαρτίκα, όπως ήταν και επιθυμία της. ...Η ηθοποιός, που όλοι την θυμόμαστε μεταξύ άλλων και από το ρόλο της ως «κυρία Θάλεια» στο Ρετιρέ, πέθανε σε ηλικία 86 ετών και κηδεύτηκε το περασμένο Σάββατο από το Β' Νεκροταφείο Αθηνών στον οικογενειακό τάφο.

«Η Μαρία κηδεύτηκε το Σάββατο στο νεκροταφείο στα Πατήσια με μόλις 10 άτομα. Ήταν εντολή της να μη μαθευτεί τίποτα. Είχε απομονωθεί εδώ και 20 χρόνια. Μιλούσαμε κατά καιρούς και την καλούσα σε εκδηλώσεις, όμως η ίδια δεν δεχόταν να αφήσει το καταφύγιό της στη Γλυφάδα» λέει συγκινημένος ο Μάκης Δελαπόρτας στην «Espresso» και συνεχίζει:

«Η κυρία “Θάλεια” του “Ρετιρέ” ήταν μια από τις πολύ καλές συναδέλφους, που σφράγισαν μια ολόκληρη γενιά, και παράλληλα ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος. Πριν μπει στο στούντιο έκανε τον σταυρό της. Φοβόταν πολύ τον Δαλιανίδη και επίσης είχε μεγάλο άγχος να μην ξεχάσει τα λόγια του σεναρίου» θυμάται ο Μάκης Δελαπόρτας και προσθέτει: «Ζούσε με τα σκυλιά της, καθώς ήταν πολύ φιλόζωη και κατά καιρούς πήγαινε στην Ακράτα, στο εξοχικό της. Είχε αποφασίσει να απομονωθεί εντελώς και να φύγει χωρίς να το μάθει κανείς. Όπως και έγινε».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο