1 Ιουν 2018

Άνδρος | 15-17 Ιουνίου 2018 -Λαϊκός πολιτισμός | Παραδοσιακή μουσική και χορός | Δείτε ολόκληρο Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων και παράλληλων δράσεων εδώ

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων του «Αιγαίου Μέθεξις», που θα πραγματοποιηθεί στο...
Μπατσί της Άνδρου από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου.




Διακεκριμένοι εισηγητές αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στη μουσικοχορευτική παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό των Κυκλάδων και να μοιραστούν μαζί μας την πολύχρονη εμπειρία τους, το μεράκι και τις γνώσεις τους.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν μουσικά εργαστήρια για το βιολί και το λαούτο στο Αιγαίο, με εισηγητή τον καταξιωμένο μουσικό και καλλιτεχνικό διευθυντή του «Αιγαίου μέθεξις» Νίκο Οικονομίδη, σεμινάριο για τους χορούς της Άνδρου από τη χοροδιδάσκαλο Γεωργία Ξανθού και διαδραστικές διαλέξεις με θέμα «Παράδοση και Νεωτερικότητα» από την τ. Διευθύντρια και επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας Δρ Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη και «Μουσικές και μουσικοί της Άνδρου» από τον εθνομουσικολόγο Δρ. Χάρη Σαρρή.


Το Σάββατο 16 Ιουνίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια χορών της Κύθνου με τη χοροδιδάσκαλο Διονυσία Εφεντάκη και της Πάρου με εισηγητή το Γιώργο Λιάρο, μουσικό εργαστήρι για την τσαμπούνα με το Νίκο Τσαντάνη και παρουσίαση με θέμα το πανηγύρι στην Άνδρο από το Γιάννη Ξανθό.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μουσικά εργαστήρια για τη λύρα με τον Αλέξανδρο Κλειδωνά και το σαντούρι με τον Παναγιώτη Βέργο και το σεμινάριο για τους χορούς της Νάξου με εισηγήτρια τη Μαρία Μπαφαλούκου.

Το τριήμερο ταξίδι στη μουσικοχορευτική παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό του Αιγαίου περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή σε τοπικό πανηγύρι και ανδριώτικη βεγγέρα (άτυπη βραδινή συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι που καταλήγει σε τραγούδι και χορό) και γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων του Αιγαίου (παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, κρασί, ρακί, βότανα κ.λ.π.)

Οι συμμετέχοντες στον ελεύθερό τους χρόνο θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους παραδοσιακούς οικισμούς και το δίκτυο μονοπατιών του νησιού αλλά και να κολυμπήσουν στις μαγευτικές παραλίες της Άνδρου, που σύμφωνα με τον Ανδρέα Εμπειρίκο, είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου, η ωραιοτέρα όλων του κόσμου».

Το «Αιγαίου Μέθεξις» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Άνδρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου και του Andros Cycladic Tourism Network και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων Cyclades Culture 2018 και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό του 2018 Ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς.


Χορέψτε στον ρυθμό των Κυκλάδων, μαζί με καταξιωμένους χοροδιδασκάλους!

Διδαχτείτε τα μυστικά της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής, από δεξιοτέχνες του είδους!

Ζήστε την εμπειρία του αυθεντικού κυκλαδίτικου πανηγυριού και της παραδοσιακής βεγγέρας, μέχρι πρωίας!

Δηλώσεις συμμετοχής: http://www.aegeanmethexis.gr 

https://www.viva.gr/tickets/festival/andros/aigaiou-methexis/

www.aegeanmethexis.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο