14 Μαΐ 2018

Mαρία Κορινθίου: Η δύσκολη περίοδος που την απέτρεψε από το να γίνει ξανά μαμά


Από τη Χριστίνα Ζάχου

Η Μαρία Κορινθίου με αφορμή τη γιορτή της μητέρας ανοίχτηκε στο People για μια δύσκολη περίοδο της ζωής της ...
που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της.





Η ζωή σου άλλαξε ριζικά μετά τον ερχομό του παιδιού;

Η γυναίκα πριν γίνει μαμά σκέφτεται πολύ διαφορετικά. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λέξεις να το περιγράψω, οι μανούλες μπορούν απόλυτα να με καταλάβουν. Ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει την κοσμοθεωρία σου και γίνεσαι πιο ώριμη.


Σε παλαιότερη συνέντευξη μου είχες πει πως ταλαιπωρήθηκες πολύ από την επιλόχεια κατάθλιψη, σε σημείο που δεν ήθελες να γίνεις ξανά μαμά. Μπήκες ποτέ στον πειρασμό για δεύτερο παιδί;

Υπήρχε πάντα ο πειρασμός, όπως και το φρένο. Έχουν περάσει δέκα χρόνια αλλά υπάρχει ακόμα αυτός ο πόνος μέσα στην ψυχούλα μου. Δεν ξεπερνιέται τόσο εύκολα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κατάθλιψη, αλλά βίωσα κάτι πολύ έντονα και με ακολουθεί. Φυσικά όλο αυτό που πέρασα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να μην κάνω δεύτερο παιδί. Δεν είναι απαραίτητο πως θα μου συνέβαινε ξανά, όμως ποτέ δεν ξέρεις.


Έχω την εντύπωση πως όταν γεννήθηκε η Ισμήνη αποφάσισες να απέχεις από τη δουλειά για μερικά χρόνια, σωστά;

Δεν τα λες λίγα τα έξι χρόνια! Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω για το παιδί μου. Μεγαλώνοντας βλέπω πως η κόρη μου έχει τρόπους και συμπεριφέρεται πολύ καλά. Αυτή είναι η δική μου επιβράβευση ως μαμά. Εκείνα τα χρόνια έκανα μόνο θέατρο και τίποτα άλλο. Έφευγα όταν κοιμόταν η μικρή και με το που τελείωνα επέστρεφα κατευθείαν στο σπίτι. Δεν έβγαινα έξω, ούτε πήγαινα σε εκπομπές.


Η σχέση με το σύζυγό σου, Γιάννη Αϊβάζη, φαντάζομαι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο έπειτα από δέκα χρόνια κοινής πορείας. Υπάρχει κάποιο μυστικό για να κρατηθεί ζωντανός ο γάμος;

Ειλικρινά, δεν έχω καταλάβει πως έχουν περάσει τα χρόνια! Τολμώ να πω ότι η σχέση γίνεται πιο δυνατή και ο Γιάννης είναι ο άνθρωπός μου. Είμαστε οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης και πιο δεμένοι από ποτέ. Δεν υπάρχουν μυστικά, μιας και η κάθε οικογένεια έχει τα δικά της βιώματα. Σίγουρα, όμως, πρέπει να υπάρχει αγάπη. Όταν αγαπάς βαθιά το σύντροφό σου, κάνεις υπομονή και επιμένεις σε πράγματα γιατί δεν θέλεις να το αφήσεις να χαθεί όλο αυτό, ακόμα και στις συγκρούσεις. Αν, όμως, λείπει η αγάπη, δεν σε ενδιαφέρει καν να προσπαθήσεις.


Υπάρχει φλερτ και ζήλια στη σχέση, όπως σε ένα νέο ζευγάρι;

Οι άνθρωποι που μας ζούνε λένε πως είμαστε όπως στις αρχές της σχέσης μας. Πριν από μερικές ημέρες ο Γιάννης είδε ένα περίεργο όνειρο και όλη την ημέρα δεν μου μιλούσε, τον πλησίαζα και μου έλεγε να τον αφήσω ήσυχο. Εγώ φταίω που φτιάχνει σενάρια στον ύπνο του; Η αλήθεια είναι πως μου έχει συμβεί και μένα κάτι αντίστοιχο.


Η φετινή σεζόν ήταν γεμάτη από επαγγελματικές υποχρεώσεις καθώς έπαιζες στο μιούζικαλ Γοργόνες και Μάγκες και συμμετείχες στο Dancing With The Stars. Τι αίσθηση σου έχει αφήσει;

Ήταν μια πάρα πολύ δημιουργική χρονιά. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι πάρα πολύ, σε σημείο πρόπερσι να πάθω υπερκόπωση. Πήγα στο νοσοκομείο γιατί νόμιζα πως έπαθα εγκεφαλικό ‒ δεν μπορούσα να μιλήσω. Ξέρεις κάτι; Όλες οι προηγούμενες χρονιές ήταν βήματα για να φτάσω στο σήμερα. Αυτή τη χρονιά έκανα μια μεγάλη θεατρική επιτυχία γιατί ερμηνευτικά, κινησιολογικά άρεσε πολύ αυτό που παρουσίασα και προτάθηκα για δύο θεατρικά βραβεία. Αλλά και μέσα από το DWTS έδειξα μία ακόμα πλευρά μου, που κάποιοι θεωρούσαν πως δεν έχω. Όσα έχω κάνει έχουν έρθει έπειτα από σκληρή δουλειά και μελέτη. Κοιτάζω πάντα το επόμενο βήμα μου να με πηγαίνει παρακάτω.


Η κόρη σου στενοχωρήθηκε όταν αποχώρησες από το χορευτικό σόου;

Όχι, γιατί την είχα προετοιμάσει. Μπήκα πολύ συνειδητά στο παιχνίδι γιατί με ευχαριστεί πολύ ο χορός. Το πρόγραμμά μου ήταν πολύ φορτωμένο, αλλά απολάμβανα την κάθε στιγμή που ανέβαινα στη σκηνή για το live μου. Δεν με ένοιαζε σε ποια θέση να βγω, ήθελα μόνο να μείνω όσο περισσότερο γινόταν γιατί απολάμβανα όλη τη διαδικασία, από τις πρόβες μέχρι το live. Δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστικός άνθρωπος, κοιτάζω μόνο τι κάνω εγώ.


Ποια συμβουλή θα έδινες στις νέες μανούλες;

Ο δρόμος της μητρότητας δεν είναι εύκολος και χρειάζεται να έχεις μεγάλη υπομονή. Είναι ένας άγνωστος δρόμος και μπορεί κάποιες φορές να νιώσεις λίγο χαμένη, αλλά όλα μοιάζουν τόσο μικρά μπροστά σ’ αυτό που βιώνεις. Θα μάθεις πολλά πράγματα μέσα από το παιδί σου. Απολαύστε αυτό το ταξίδι…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο