26 Μαΐ 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Creative Learning, στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ


Μετά από πολύχρονη έρευνα και συνεργασία 6 εκπαιδευτικών φορέων από την Ευρώπη το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου...
(εμπνευστής και συντονιστής) θα παρουσιάσει στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 17.00 μμ το project CREATIVE LEARNING.




To CREATIVELEARNING, ή αλλιώς CLEAR, αφορά στη χρήση θεατρικών τεχνικών στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Creative learning, είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Ερευνητικό κέντρο του θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ένα θέατρο για παιδιά) θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος που αφορούν τόσο σε έντυπες εκδόσεις όσο και σε ηλεκτρονικές, άμεσα προσβάσιμες στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η έρευνα και συγγραφή του έργου διήρκεσε 2 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν συναντήσεις, συζητήσεις και σεμινάρια στα οποία έλαβαν μέρος πολλοί δάσκαλοι.

Τώρα με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η μέθοδος ολοκληρώθηκε και θα παρουσιαστεί από τους οργανισμούς που συμμετείχαν στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.


Η ΜΕΘΟΔΟΣ CLEAR

Το project εισάγει μία καινοτόμο μέθοδο, η οποία χρησιμοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου, προκειμένου η διδασκαλία των σχολικών μαθημάτων στο δημοτικό σχολείο να καταστεί πιο ελκυστική 

Το project CLEAR έχει ως στόχο να κάνει τον εκπαιδευτικό πιο δημιουργικό, να αναπτύξει δεξιότητες ώστε να χρησιμοποιεί θεατρικές τεχνικές για να διδάξει τα μαθήματα του. 

Κατ’ επέκταση, στοχεύει σε μία διδασκαλία πιο δημιουργική και πιο γοητευτική, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους. Η φαντασία, η ευαισθησία, η αντίληψη, η δημιουργικότητα, η έρευνα και ο πειραματισμός είναι τα εργαλεία των ανθρώπων του θεάτρου. Στα χέρια των εκπαιδευτικών τα εργαλεία αυτά θα εμπλουτίσουν την εκπαίδευση και την διδασκαλία. 

Με το CREATIVE LEARNING, (http://www.creativitylearning.eu/) το μάθημα γίνεται μια διδακτική περιπέτεια και για τον εκπαιδευτικό και για τα παιδιά. 


Το Creative learning ολοκληρώθηκε μετά από 2 χρόνια έρευνας και συνεργασίας 6 φορέων:

• ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Συντονιστής)

Εταίροι : 

• 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, ACTION SYNERGY S.A (Ελλάδα), 

• PRO-RODOPI FOUNDATION (Βουλγαρία), 

• Karsiyaka District National Education Directorate / KMEM –(Τουρκία), 

• IFALL – Integration För Alla (Σουηδία) 

• και AIDA Fondazione –Italian Association for Artistic Diffusion (Ιταλία).


Και θα παρουσιαστεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ: 17.00 με ελεύθερη είσοδο

Στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη

Απαραίτητη Κράτηση Θέσης: 2108656004, 2108679535

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο