24 Μαΐ 2018

Η πόλη της λευκής πέτρας με τη μεγάλη ιστορία


Μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Μέσης Ανατολής είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε επτά λόφους. ...
Το Αμάν είναι η πρωτεύουσα της Ιορδανίας και βρίσκεται στα ανατολικά όρια του Τζέμπελ Ατζλούν, 
πάνω στις όχθες του μικρού Ουάντι Αμμάν και των παραποτάμων του.

Υπάρχουν αναφορές από το 13ο αι. π.Χ. και έχει κατακτηθεί από όλους σχεδόν τους λαούς του αρχαίου κόσμου, Ασσύριους, Πέρσες, Έλληνες και Ρωμαίους. Σήμερα αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό με πλήθος μνημείων και σύγχρονων κτιρίων μοντέρνας αρχιτεκτονικής.


Η πόλη της λευκής πέτρας, όπως είναι γνωστή είναι ένας τόπος γοητευτικών αντιθέσεων με παζάρια, πολυτελή εμπορικά κέντρα, καταπράσινα προάστια και μουσεία με σπάνιους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Η σύγχρονη αραβική μητρόπολη ξεχειλίζει δυναμισμό και ζωντάνια και το κέντρο της μπορεί να χαρακτηριστεί πολύβουο και χαοτικό.

Τα κυβόσχημα κτίρια της είναι βαμμένα σε αποχρώσεις της ώχρας και η πολυδιάστατη ιστορική της ταυτότητα αντανακλάται στη διαφορετικότητα των κατοίκων και στα ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ που διακρίνονται στην πόλη.


Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ακρόπολη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το Ρωμαϊκό Θέατρο, το Ίδρυμα Αραβικής Τέχνης και την περιοχή Balad που είναι ουσιαστικά η παλιά πόλη του Αμάν.

Νόμισμα: Δηνάριο Ιορδανίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 0,83 δηνάρια)

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 2 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 4 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο