5 Μαΐ 2018

Σκηνοθέτης σκοτώθηκε από καμηλοπάρδαλη ενώ προσπαθούσε να της τραβήξει κοντινό


Η μεγάλη εμπειρία του 47χρονου με άγρια ζώα τον έκανε συχνά ριψοκίνδυνο, λένε οι συνεργάτες του. ...Τραγικό ήταν το τέλος που επιφύλασσε η μοίρα στον βραβευμένο σκηνοθέτη Carlos Carvalho. Ο 47χρονος σκηνοθέτης έχασε τη ζωή του μετά από θανατηφόρο χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι από μια καμηλοπάρδαλη, την ώρα που προσπαθούσε να τραβήξει ένα κοντινό πλάνο με το ζώο.

Ο 47χρονος υπέστη συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο όταν η καμηλοπάρδαλη ονόματι Τζέραλντ του επιτέθηκε, κατά τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ που γύριζε σε πάρκο σαφάρι της Νότιας Αφρικής.

Το συγκεκριμένο πάρκο είχε χρησιμοποιηθεί εκτενώς για τη δημοφιλή σειρά Wild at Heart, το οποίο περιστρεφόταν γύρω από τη ζωή μιας οικογένειας Βρετανών, που έφτιαξαν ένα νοσοκομείο ζώων στην αφρικανική χώρα.

Ο Carvalho ήταν ένας από τους βασικότερους σκηνοθέτες της σειράς και αποφάσισε, μετά την ολοκλήρωσή της, να επιστρέψει στο πάρκο για να γυρίσει ένα φιλμ που θα εστίαζε στις καμηλοπαρδάλεις που ζούσαν εκεί. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, η πολυετής εμπειρία του σκηνοθέτη που είχε βραβευτεί πολλές φορές για τα ντοκιμαντέρ του, τον έκανε ορισμένες φορές ριψοκίνδυνο και μπορει να συνέβαλε στον χαμό του με αυτόν τον παράξενο τρόπο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση του ζώου συνέβη τελείως απροειδοποίητα. Η καμηλοπάρδαλη ακολουθούσε για λίγη ώρα τον μπούμαν του συνεργείου, χωρίς ωστόσο να δείχνει εκνευρισμένη ή ανήσυχη.

Την ώρα που ήταν απασχολημένη με τον ηχολήπτη, ο σκηνοθέτης με τον βοηθό του πλησίασαν το ζώο προσπαθώντας να τραβήξουν κοντινό με τα πόδια και το σώμα του. Ξαφνικά η καμηλοπάρδαλη άνοιξε διάπλατα τα πόδια της, κατέβασε το κεφάλι, πήρε φόρα με τον λαιμό της και χτύπησε με τα μικρά κέρατα που είχε στο κεφάλι τον σκηνοθέτη, ο οποίος εκτοξεύθηκε πολλά μέτρα στον αέρα.

Η μεταφορά του 47χρονου στο νοσοκομείο της πιο κοντινής πόλης καθυστέρησε αρκετά, αφού χρειάστηκε να φτάσει ελικόπτερο για να τον παραλάβει. Μερικές ώρες μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο, ο Carvalho εξέπνευσε.

Οι ενήλικες αρσενικές καμηλοπαρδάλεις έχουν ύψος πάνω από 5 μέτρα και ζυγίζουν σχεδόν 1,2 τόνους. Μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικές και εμπλέκονται σε μάχες με «κουτουλιές» όταν αισθανθούν ότι απειλείται η κυριαρχία τους σε μια περιοχή ή όταν ανταγωνίζονται για θηλυκά.
Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο