11 Μαΐ 2018

Το τέλος της μαγείας: Η τραγική εξέλιξη του ανθρώπου που «υποδυόταν» τον Χάρι Πότερ


Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ έκανε τόσο μεγάλο όνομα ως Χάρι Πότερ που μέχρι και σήμερα ...
αν δει κάποιος την φάτσα του πιο εύκολα θα τον αποκαλέσει «Χάρι Πότερ» παρά «Ντάνιελ»!

Αυτό είναι γεγονός: Σπάνια ένας ηθοποιός συνδέεται τόσο πολύ με έναν κινηματογραφικό ρόλο. Χωρίς αυτόν άλλωστε δεν θα ζωντάνευε ποτέ στη μεγάλη οθόνη ο χαρακτήρας του μικρού μάγου. Αν και το τελευταίο δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια.

Ο Ντέιβιντ Χολμς μπορεί να μην είδε ποτέ το όνομά του να εκτοξεύεται λόγω του Χάρι Πότερ, αλλά έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στις κινηματογραφικές του ταινίες. Ήταν ο κασκαντέρ του ντούμπλαρε τον Ράντκλιφ στις επικίνδυνες σκηνές.

Άλλωστε, ακόμα και αν ήταν περίπου τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τον Ράντκλιφ, του έμοιαζε πάρα πολύ και ελάχιστοι μπορούσαν να καταλάβουν τις διαφορές μεταξύ τους – ειδικά όταν o Χολμς γύρισε σκηνές τόσο επικίνδυνες που γινόντουσαν απίστευτα γρήγορα.

Το 2010 ο Χολμς ήταν 25 χρονών όταν στα γυρίσματα του «Harry Potter and the Deathly Hallows», του τελευταίου κεφαλαίου δηλαδή των περιπετειών του Χάρι Πότερ, είχε το πιο οδυνηρό ατύχημα της καριέρας του. Ένα ατύχημα που τον άφησε παράλυτο από τη μέση και κάτω και του άλλαξε για πάντα τη ζωή.

«Επιβεβαιώνουμε πως ένα μέλος της παραγωγής της νέας ταινίας του Χάρι Πότερ τραυματίστηκε σε ατύχημα. Για λόγους σεβασμού προς την οικογένειά του δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο παραπάνω σχόλιο», ήταν η λιτή ανακοίνωση της Warner Bros που σε αυτές τις λίγες λέξεις κατάφερε όχι μόνο να χωρέσει αλλά και να καμουφλάρει τον κυνισμό των μεγάλων εταιρειών παραγωγής.

Άλλωστε, όλοι ήξεραν πως περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπήρχαν στην ανακοίνωση όχι για λόγους σεβασμού προς την οικογένεια του Χολμς, αλλά γιατί η δημοσιοποίηση των λεπτομερειών θα ήταν δυσφημιστική για την προώθηση της ταινίας.

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν: «Μην πάρετε τον μπαμπά και την μαμά, δεν θέλω να τους ανησυχήσω»», είχε πει μετά από μερικά χρόνια ο άτυχος κασκαντέρ αναφορικά με τις σκέψεις που έκανε με το που είχε το κρίσιμο ατύχημα. Γενικότερα, οι περιγραφές που κάνει ο ίδιος για το ατύχημα είναι συγκλονιστικές.

«Χτύπησα σε έναν τοίχο και προσγειώθηκα στο έδαφος. Ένας άντρας από το ιατρικό team ήρθε στο μέρος μου και μου άπλωσε το χέρι του λέγοντας: ‘Πίεσε τα δάχτυλά μου’. Μπορούσα να απλώσω το χέρι μου προς το μέρος του, αλλά όχι να πιέσω τα δάχτυλά μου. Τότε τον κοίταξα στα μάτια και κατάλαβα πως είχα πάθει κάτι πολύ κακό. Οι πρώτες μου σκέψεις δεν είχαν να κάνουν με το αν θα περπατήσω ποτέ πάλι αλλά με το αν θα καταφέρω να κάνω σεξ ή να ξαναχορέψω», λέει ο ίδιος σε μια από τις συνεντεύξεις του.

Ο Χολμς και ο Ράντκλιφ ήταν μόνιμοι συνεργάτες στις ταινίες για τον Χάρι Πότερ από το 2001 μέχρι το 2010 οπότε και έγινε το ατύχημα. Έκτοτε, ο Ράντκλιφ μαζεύει διαρκώς λεφτά για τον φίλο του μέσα από καμπάνιες και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Ουσιαστικά ήταν τα λεφτά του Ράντκλιφ που πλήρωσαν τις πρώτες κρίσιμες εγχειρήσεις, ενώ τον έχει βοηθήσει καθοριστικά στο να ανοίξει τη δική του εταιρεία, την «Ripple Productions», η οποία υποστηρίζει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα οργανώνοντας events για χρηματοδότηση των αναγκών τους και κάνοντας ραδιοφωνικές εκπομπές με συμβουλές.

Πίσω από την ιστορία του, φυσικά, υπάρχει μια πολύ άβολη αλήθεια: Tο Hollywood είναι ένας αδίστακτος χώρος με τόσο υψηλές απαιτήσεις που μπορεί πανεύκολα να καθορίσει μια ολόκληρη ζωή.

Και τα φώτα του είναι τόσο λαμπερά που μπορούν να κρύψουν πίσω του κάθε άβολη ιστορία…
Πηγή: menshouse.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο