18 Απρ 2018

To Greek Play Project στη Νέα Υόρκη 5-6 Μαΐου


Τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς, τέσσερα ελληνικά έργα στα αγγλικά για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη. ...Στις 5 & 6 Μαΐου το Eclipses Group Theater NY(EGTNY) παρουσιάζει στη Νέα Υόρκη το The Greek Play Project New York, ένα διήμερο θεατρικών αναλογίων σύγχρονων ελληνικών έργων στο Πανεπιστήμιο New York University. Μια εξαιρετικής σημασίας πρωτοβουλία για την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας σε συνεργασία με το Greek Play Project (www.greek-theatre.gr).

Τέσσερα έργα τεσσάρων σύγχρονων αντιπροσωπευτικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων θα παρουσιαστούν στις Η.Π.Α. για πρώτη φορά στα αγγλικά με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς ηθοποιούς.


Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα έργα:

Εν Χορώ του Δημήτρη Δημητριάδη σε μετάφραση Θεοδώρας Παπαχριστοφίλου-Λούκας και σκηνοθεσία Ιωάννας Κατσαρού, η Ανδρομάχη του Άκη Δήμου σε μετάφραση Δημήτρη Μπονάρου και σκηνοθεσία Ιωάννας Κατσαρού, το Φύκι στο Βυθό της Πένυς Φυλακτάκη σε μετάφραση της ίδιας και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπονάρου και Το Τυφλό Σημείο του Γιάννη Μαυριτσάκη σε μετάφραση της Χριστίνας Πολυχρονίου και σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Αλεξάκη.

Το Greek Play Project NY είναι μια παραγωγή του Eclipses Group Theater New York, μιας καλλιτεχνικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που δραστηριοποιείται από το 2011 στη Νέα Υόρκη και λειτουργεί ως καλλιτεχνική γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, σε καλλιτεχνική συνεργασία με την υπεύθυνη Δραματολογίου και Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Θεάτρου Δρ. Ειρήνη Μουντράκη, δημιουργό του Τhe Greek Play Project (www.greek-theatre.gr) της σημαντικής διαδικτυακής πλατφόρμας για την προώθηση και ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού έργου και των δημιουργών του.


Ομάδα παραγωγής:

Κατερίνα Αλεξάκη, Ιωάννα Κατσαρού, Δημήτρης Μπονάρος, Αλεξάνδρα Σκένδρου.

The Greek Play Project NY Διήμερο θεατρικών αναλογίων


Για τα έργα και τους συγγραφείς θα μιλήσει η Ειρήνη Μουντράκη.
5 Μαΐου , 6:00 μ.μ.


Φύκι στο Βυθό της Πένυς Φυλακτάκη

Μετάφραση: Πένυ Φυλακτάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρη Μπονάρος

5 Μαΐου, 8:15 μ.μ.


Το Τυφλό Σημείο του Γιάννη Μαυριτσάκη

Μετάφραση: Χριστίνα Πολυχρονίου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αλεξάκη

6 Μαΐου 3:15 μ.μ.


Εν Χορώ του Δημήτρη Δημητριάδη

Μετάφραση: Θεοδώρα Παπαχριστοφίλου-Λούκα
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Κατσαρού

6 Μαΐου, 5:30 μ.μ.


Ανδρομάχη ή Τοπίο Γυναίκας στο Ύψος της Νύχτας του Άκη Δήμου

Μετάφραση: Δημήτρης Μπονάρος
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Κατσαρού

Πρωτότυπη μουσική για τα έργα Εν Χορώ και Ανδρομάχη θα συνθέσει ο μουσικοσυνθέτης Φύτος Στράτης.


• Διεύθυνση: KJCC Auditorium 53 Washington Square South, Ground Floor, Room 113, New York, NY 10012

• Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες: www.egtny.com ή καλέστε στο 001917 6488343 και 001718 5816285. (Υπεύθυνη κα Αλεξάνδρα Σκένδρου)

• Τιμές εισιτηρίων $18 και $30 (για 2 έργα).

Την Κυριακή 6 Μαΐου στις 2.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στο φουαγιέ του KJCC Auditorium.Τα Έργα:

Εν Χορώ του Δημήτρη Δημητριάδη:15 εκπρόσωποι των πολιτών συγκεντρώνονται έξω από το παλάτι. Τους κάλεσαν οι άρχοντες αλλά δε γνωρίζουν για ποιο λόγο. Ο χρόνος περνάει αλλά κανείς δε βγαίνει από το παλάτι. Σταδιακά συνειδητοποιούν πως το παλάτι είναι άδειο. Γιατί οι ηγέτες τους τούς εγκατέλειψαν; Πού είναι οι θεοί; Ποιος θα αναλάβει τη δράση του έργου τώρα; Το έργο μεταμορφώνει τη σκηνή ενός αρχαίου ελληνικού θεάτρου στο πολιτικό τοπίο των καιρών μας. Οι πολίτες του χορού πρέπει να βρουν μια νέα ταυτότητα και μια νέα μοίρα για τους εαυτούς τους. Το θέατρο για μια ακόμη φορά μπορεί να συμβάλλει σε αυτή τη διαδικασία.


Ανδρομάχη ή Τοπίο Γυναίκας στο Ύψος της Νύχτας του Άκη Δήμου: Η πριγκίπισσα της Τροίας και σύζυγος του μυθικού Έκτορα φτάνει ξεριζωμένη στην Ελλάδα μετά την αιχμαλωσία της από τους νικητές του Τρωικού πολέμου. Ένας γυναικείος μονόλογος για τη μοίρα του πρόσφυγα και την αγωνία της εύρεσης μιας νέας ταυτότητας.


Φύκι στο Βυθό της Πένυς Φυλακτάκη: Η διαθήκη του Εμμανουήλ Παππά αφήνει όλη την περιουσία σε εκείνο το παιδί του που θα προτείνει το καλύτερο επενδυτικό σχέδιο μέσα σε 24 ώρες. Τα δύο αποξενωμένα αδέρφια, που επιστρέφουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο πατρικό τους σπίτι, θα συγκρουστούν σκληρά για την κληρονομιά. Καθώς παλιές πληγές ξανανοίγουν και μυστικά αποκαλύπτονται, το πατρικό σπίτι μετατρέπεται σε σκηνικό ενός έντονου οικογενειακού δράματος.


Το Τυφλό Σημείο του Γιάννη Μαυριτσάκη: Το έργο αφηγείται την ιστορία μιας νέας γυναίκας, της Νίκης, που μετά το θάνατο του άντρα της παλινδρομεί ανάμεσα σε μια καθηλωτική θλίψη και την επιταγή να συνέχισει τη ζωή της. Ψάχνοντας για διέξοδο απ΄ τον ασφυκτικό της μικρόκοσμο αφήνει τη δουλειά της στην τράπεζα και καταφεύγει στην πολύβουη ουδετερότητα των μεγάλων δρόμων της πόλης. Η συνάντησή της εκεί με μια γυναίκα των φαναριών, της αποκαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα και ενεργοποιεί μέσα της δυνάμεις που μέχρι τότε αγνοούσε.
Μια παραγωγή του Eclipses Group Theater NY (EGTNY) με την καλλιτεχνική συνεργασία της Ειρήνης Μουντράκη, δημιουργού του Greek Play Project και Υπεύθυνης Δραματολογίου και Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, του Α.Σ. Ωνασείου Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου NYU και του Εθνικού Θεάτρου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο