19 Απρ 2018

Ένας «βλάχος» του πανεπιστημίου απαντάει στον Κωστόπουλο: Φωνασκεί η ελίτ της γκλαμουριάς


Η ατάκα του Πέτρου Κωστόπουλου «ξεβλάχεψα την Ελλάδα με τα περιοδικά μου» προκάλεσε ...
σάλο στα social media και ειδικά στο Twitter 
με τους πάντα καυστικούς και ετοιμόλουγους τουιτεράδες να δίνουν ρέστα για το… ξεβλάχεμα.

Ομως στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας», Αποστόλης Καψάλης, γνωστός εργατολόγος, ερευνητής στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του δημοσιογράφου «Εσάς, σας ξεβλάχεψε ο Πέτρος Κωστόπουλος;», με τον κύριο Καψάλη να απαντά: «Ευτυχώς, όχι!».

Καυστικός στο λόγο του, υπογραμμίζει ότι δεν τον ξαφνιάζει η απαξιωτική χρήση του όρου «βλάχος», γιατί η ελίτ γκλαμουριάς διακρίνεται και φωνασκεί επί μακρόν στο στίβο του life style των πούρων και των μπουζουκιών. Αυτές οι αντιλήψεις μας έφεραν στην αξιακή πτώχευση που προηγήθηκε ασφαλώς, της οικονομικής, λέει στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Στοιχεία πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Κοντά στα 40 πλέον, δεν είχα χρόνο να διαβάζω τα ιλουστρασιόν περιοδικά του κυρίου Κωστόπουλου, διάβαζα Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, και Νομικά. Ο κύριος Κωστόπουλος υπηρέτησε το σύστημα της αρπαχτής, και της παραβατικότητας, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους»,προσέθεσε για να καταλήξει: «Εμείς οι Βλάχοι ακούμε κλαρίνα, παραθερίζουμε στα ψηλά βουνά, και εάν ζητήσετε θαλασσινά για μεζέ στο τσίπουρο θα σας φέρουν χοντρό αλάτι».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο