27 Μαρ 2018

Αποκαλύφθηκε η ουσία που οδήγησε τον Prince στο θάνατο - 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη


Την αιτία θανάτου του Prince, που βρέθηκε νεκρός τον Απρίλιο του 2016 μέσα στο σπίτι του...
, φωτίζει μία εμπιστευτική τοξικολογική έκθεση από την αυτοψία της σορού, που είδε το φως της δημοσιότητας.




Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Associated Press, ο 57χρονος καλλιτέχνης «έφυγε» από μία «τεράστια συγκέντρωση» φαινταλύνης, ενός συνθετικού οπιοειδούς που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

Η φαιντανύλη, που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1960, έχει εκατό φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη, και είναι 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη, με δράση που διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά.

Έξι εβδομάδες μετά τον θάνατο του Prince είχε γίνει γνωστό πως αιτία θανάτου ήταν η υπερβολική δόση φαιντανύλης, αλλά αυτή η έκθεση περιλαμβάνει λεπτομέρειες, με βασικότερη το ότι στο άψυχο κορμί του βρέθηκαν 67,8 μικρογραμμάρια της ουσίας ανά λίτρο αίματος!

Στο παρελθόν, συγκεντρώσεις 3 – 58 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο αίματος έχουν οδηγήσει ανθρώπους στον θάνατο, οπότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την έκταση του προβλήματος του τραγουδιστή. Πάντως, μέχρι σήμερα, παραμένει άγνωστος ο άνθρωπος που του παρείχε συστηματικά την ουσία που έμελλε να τον σκοτώσει…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο