14 Μαρ 2018

Φεστιβάλ Κορεάτικου Κινηματογράφου 2018 με ελεύθερη είσοδο


Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας, σε συνεργασία με το Korea Foundation, πραγματοποιεί ...
το Φεστιβάλ Κορεάτικου Κινηματογράφου (2018 Athens Korean Film Festival) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου παρουσιάζονται τρεις ταινίες. 
• Οι προβολές ξεκινούν την Παρασκευή 30 Μαρτίου με την ταινία “The Fatal Encounter” μια αληθινή ιστορία του βασιλιά Jeongjo. 
• Το Σάββατο 31 Μαρτίου το αφιέρωμα συνεχίζεται με την ταινία “Forever the Moment” μια δραματική ιστορία της εθνικής ομάδας χάντμπολ στους ολυμπιακούς αγώνες 2004.
• Την Κυριακή 1η Απριλίου το φεστιβάλ κλείνει με την ταινία δράσης “The suspect”.

*Η πρεμιέρα του φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 19:30 με την προβολή της ταινίας ”Tunnel” (μόνο με προσκλήσεις)

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

Drama/Action, 135’ (2014)
Σκηνοθέτης: LEE Jae-kyoo
Πρωταγωνιστούν: HYUN-Bin, JEONG Jae-Yeong, CHO Jung-Suk, HAN Ji-Min

Με ελληνικούς υπότιτλους

Η ταινία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και συγκεκριμένα στην απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Jeongo, του 22ου ηγεμόνα της δυναστείας Joseon, ο οποίος χαρακτηριζόταν ως ο "βασιλιάς της δυστυχίας". Ο βασιλιάς βρίσκεται στην εξουσία ένα μόνο χρόνο, εις βάρος του έχουν σημειωθεί ήδη αρκετές αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας και η θέση του στο θρόνο είναι εύθραυστη. Η βασίλισσα και οι φεουδάρχες της περιοχής σχεδιάζουν να τον δολοφονήσουν, ενώ έξω από το παλάτι ο Eul-soo, που έχει εκπαιδευτεί ως κορυφαίος εκτελεστής, παίρνει διαταγή να σκοτώσει το βασιλιά, διαφορετικά η αγαπημένη του θα πεθάνει.

Sports/Drama 124’ (2008)
Σκηνοθέτης: YIM Soon-rye
Πρωταγωνιστούν: MOON So-Rri, KIM Jeong-Eun, EOM Tae-Woong

Με αγγλικούς υπότιτλους


Η ταινία είναι βασισμένη στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας γυναικών χάντμπολ της νότιας Κορέας, η οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Πρώην επαγγελματίας παίκτρια του χάντμπολ και δύο φορές Χρυσή Ολυμπιονίκης, η Mi-sook εργάζεται τώρα σε ένα σούπερ μάρκετ μετά τη διάλυση της ομάδας της. Η Hae-kyung πρώην προπονήτρια της ομάδας χάντμπολ στην Ιαπωνία, επιστρέφει στην Κορέα για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο προπονητή της Εθνικής Ομάδας. Προκειμένου να αναδιαμορφώσει την ομάδα, ζητάει από τις παλιές συμπαίκτριες, και τη Μi-sook, να μπουν στην Εθνική Ομάδα . Τα παλιά με τα καινούργια μέλη συγκρούονται. Θα καταφέρουν να ανακτήσουν την παλιά τους δόξα; 
Action, 137’ (2013)
Σκηνοθέτης: WON Shin-yeon
Πρωταγωνιστούν: GONG Yoo, PARK Hee-Soon, CHO Seong-Ha

Με ελληνικούς υπότιτλους

Ο Dong-chul ήταν ο καλύτερος εν ενεργεία μυστικός πράκτορας στη Βόρεια Κορέα μέχρι τη στιγμή που εγκαταλείπεται κατά τη διάρκεια μιας αποστολής. Όταν επιστρέφει, βρίσκει τη γυναίκα του και την κόρη του δολοφονημένες. Επικηρυγμένος και φυγάς πλέον, πιάνει δουλειά ως νυχτερινός οδηγός του προέδρου μιας ισχυρής εταιρίας, ο οποίος δολοφονείται άγρια- αλλά δίνει στον Dong-chul ένα ζευγάρι γυαλιά πριν πεθάνει. Τώρα, είναι πάλι σε ανθρωποκυνηγητό, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του προέδρου και για εσχάτη προδοσία. Απεγνωσμένος να αποκαλύψει τα εύθραυστα κρατικά μυστικά που κρύβονται στο ζευγάρι γυαλιών, ο Dong-chul ψάχνει την αλήθεια. Ποιος δολοφόνησε την οικογένειά του; Ποια μυστικά προσπαθούν να αποκρύψουν; Και θα ξεκινήσει πόλεμο για να μάθει. 

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Michael Cacoyannis Foundation
Twitter: @MCF_MCacoyannis
Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF
Youtube: MCacoyannisF


29 Μαρτίου-1 Απριλίου

Παρασκευή 30/3
Σάββατο 31/3
Κυριακή 1/4


στις 20:00

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο