18 Φεβ 2018

«Σώμα σε 64 κινήσεις» στο Σύγχρονο Θέατρο


Μια από τις σημαντικότερες ομάδες σωματικού θεάτρου, οι Svalbard Company, παρουσιάζουν την παράσταση ...
«Σώμα σε 64 κινήσεις» στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2018, στις 9.15 το βράδυ, στο Σύγχρονο Θέατρο.
Μέσα από 8 σπονδυλωτές εικόνες-σχήματα, η χορογράφος Μαρία Λάππα δημιουργεί ένα γλυπτικό υβρίδιο χοροθεάτρου, ακροβασίας και ιαπωνικού Butoh. Μέσω της εικαστικής εγκατάστασης η χορογράφος επιθυμεί να αναδείξει χορογραφικά την υπαρξιακή γεωμετρία του ανθρώπινου σώματος και τις δυνάμεις που ασκούν επιρροή στη μεταμορφωτική του τάση.

Η μορφή-σώμα αναζητεί τη σφαιρικότητά της, χωρίς τον φόβο της σύνθλιψης.«Ποιο σχήμα χρειάζεται να πάρω για να χωρέσω μέσα στον κόσμο;» είναι η ερώτηση που αιωρείται κατά τη διάρκεια της παράστασης .

Το ανθρώπινο σώμα ειναι μια εξίσωση απολύτρωσης.

Η έννοια της μεταμόρφωσης στην παράσταση είναι πολυεπίπεδη, εμπλουτίζει τον κόσμο του φανταστικού αλλά και τη δυνητικά συμβολική της διάσταση.Το ανθρώπινο σώμα συλλαμβάνεται ως μια ρευστή γεωμετρική μορφή που μεταβάλλεται συνεχώς. Στην προσπάθειά του να τοπογραφήσει το σύμπαν που το περιβάλλει, το σώμα-μορφή καταδύεται σε ανοίκειους ψυχικούς τόπους, όπου οι συνισταμένες δυνάμεις είναι πλέον δυσπερίγραπτες και η κάθε τύπου στρατηγική καταλήγει πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα: ο θάνατος είναι μια πίστα από αναποδογυρισμένα ποτήρια γεμάτα χρυσάνθεμα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται σε 5 γλώσσες ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων των Δημήτρη Δημητριάδη, Νικολάου Κάλλα, Allen Ginsberg, Samuel Beckett, Γιώργου Βαφόπουλου, όπως και κείμενα των χορευτών που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.

Χορογραφία-Εικαστική Επιμέλεια: Μαρία Λάππα

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Καζάζου

Επιμέλεια φωτισμού-Φωτογραφία: Karol Jarek

Πρωτότυπη ζωντανή μουσική: Robert Moon Smith

Μουσικοί επί σκηνής: Robert Moon Smith–Σόνια Μπαξεβάνη

Διδασκαλία στροβιλισμού: Ziya Azazi

Βοηθοί χορογράφου: Αμαλία Κακαλοπούλου–Λουκιανή Παπαδάκη–Άννα Μάρκα

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καφετζή

Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Αλέξανδρος Μιχαήλ–Λουκιανή Παπαδάκη–Κωνσταντίνος Παυλίδης

Ερμηνεύουν: Ελένη Καναβού, Tom Brand, Robert Moon Smith, Simon John Wiborn, Ειρήνη Αποστολάτου, Μυρτώ Πετροχείλου, Αλέξης Ακροβατάκης, Κωνσταντίνα Τρίμμη

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ/ 12 ευρώ (Ανέργων)

Παραστάσεις: 21 και 22 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα: 9.15 το βράδυ

Σύγχρονο Θέατρo

Ευμολπιδών 45, Αθήνα

Τηλ. 210 3464380

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο