29 Ιαν 2018

H Τζολί σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία -Ζητά να τελειώσει ο πόλεμος [βίντεο]


Έκκληση για πολιτική λύση στον εμφύλιο της Συρίας απηύθυνε η Αντζελια Τζολί κατά την επίσκεψή της σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων ...
στην Ιορδανία. 
Περικυκλωμένη από παιδιά ενώ μιλούσε σε χώρο με τροχόσπιτα μέσα στη λάσπη στην έρημο Ζαατάρι, σε απόσταση περίπου μιας ώρας από τα σύνορα με τη Συρία η σταρ του Χόλιγουντ επεσήμανε ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση».


Πρόκειται για την πέμπτη επίσκεψη της Τζολί στην Ιορδανία. «Μου ραγίζει την καρδιά το να γυρίζω στην Ιορδανία και να βλέπω τις κακουχίες και τα τραύματα των Σύρων προσφύγων καθώς αυτός ο πόλεμος εισέρχεται στον όγδοο χρόνο του», δήλωσε η Τζολί, αφού συνάντησε οικογένειες προσφύγων και κορίτσια στην εφηβεία.


«Είμαι πολύ περήφανη. Όλοι εσείς είστε τόσο δυνατοί», συνέχισε η ηθοποιός.

Περίπου 5,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε διάφορες χώρες.

Η χολιγουντιανή σταρ είπε ακόμη ότι η φιλοξενία που παρέχουν οι υπερφορτωμένες χώρες υποδοχής προσφύγων αποτελούν «ένα παράδειγμα για τον κόσμο σε μια εποχή, όπου η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες είναι ελλιπής».


Είπε ακόμα ότι η υπηρεσία προσφύγων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έλαβε μόνο το μισό της ζητούμενης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία τον περασμένο χρόνο και μόνο το 7% αυτής μέχρι στιγμής για φέτος.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση. Κανείς δεν θέλει να βγει από τη βοήθεια αυτή, περισσότερο από μια συριακή οικογένεια», δήλωσε η Τζολί.

Και πρόσθεσε ότι «μία βιώσιμη πολιτική διευθέτηση είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τους Σύρους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να σταματήσει ο ανθρώπινος πόνος και η πίεση στις χώρες υποδοχής».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο