28 Ιαν 2018

Μηχανή του Χρόνου: Πώς διαφημίστηκε το '50 το βιβλίο-θρύλος κατά του αυνaνισμού


Τα βιβλία "Σeξουαλική Ζωή" και "Σeξουαλική Ορμή" του Γεωργίου Ζουράρι στόχευαν στην προστασία των πολιτών από...
την αδιάλειπτη συνήθεια της αυτό-ικανοποίησης

Από τη mixanitouxronou.gr

Τη δεκαετία του ’50 οι κίνδυνοι του αυνaνισμού φαίνεται ότι ήταν πολλοί, ή έτσι νόμιζαν. Η πρόληψη για όσους ήθελαν να προστατεύσουν εαυτούς και αλλήλους από την αδιάλειπτη συνήθεια της αυτό-ικανοποίησης, ήταν τα «βιβλία θρύλος που διδάσκουν και συναρπάζουν», του σeξολόγου Γεωργίου Ζουράρι...

Με μόλις 60 και 70 δραχμές μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί τη Σeξουαλική Ζωή ή τη Σeξουαλική Ορμή του «διαπρεπούς σeξολόγου και θεμελιωτή της Σeξολογίας στην Ελλάδα».

Στο πρώτο βιβλίο, οι αναγνώστες θα διάβαζαν για τον αυνaνισμό και τον επικίνδυνο ρόλο του, την αποχή, την εγκράτεια, το πρόβλημα των νέων, που δεν ήταν άλλο από τη σeξουαλική διαφώτιση και τους παράγοντες που εξασθενίζουν τη σeξουαλική ορμή.

Στο δεύτερο βιβλίο, ο ιατρός περιγράφει τις σeξουαλικές διαστροφές και μια ολοκληρωμένη ανάλυση της ορμής και της ικανότητας. Επίσης δεν παραλείπει να αναφέρει και τις τελευταίες θεραπευτικές προόδους, για την αναφροδισία και την ανικανότητα. Φυσικά ο σeξολόγος επεξεργάζεται το θέμα με «μεγάλον ανθρωπισμόν και χωρίς να αποτυπώνη εις το μέτωπον των δυστυχισμένων ανθρώπων την κηλίδα της διαστροφής και του πάθους των».

Η διαφήμιση που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα της εποχής, περιγράφει το 12ο και 13ο βιβλίο του σeξολόγου. Προφανώς για να επεκταθεί τόσο, οι πωλήσεις πήγαιναν καλά, ή απλώς το θέμα είναι ανεξάντλητο.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο