18 Δεκ 2017

“...της σκηνής και της οθόνης” του Πάνου Αμαραντίδη με την Μαρία Γράμψα. Ένα πιάνο μία φωνή στο El Convento del Arte


«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ»!!! Ένας νέος κύκλος μουσικών παραστάσεων του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Πάνου Αμαραντίδη στη ...
σκηνή του El Convento del Arte. 




Ένα πρόσωπο εξομολογείται μέσα από τα τραγούδια που επιλέγει τις προτιμήσεις, τις επιθυμίες, τις ανησυχίες και τα όνειρά του… κάθε τραγούδι μια θύμηση, ένα ταξίδι στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον… κάθε σκοπός ένα σφύριγμα για να ανοίξει η μνήμη μια πόρτα στις στιγμές, αυτές που ζήσαμε, αυτές που θέλουμε να ξαναζήσουμε, αυτές που ελπίζουμε να ζήσουμε αλλά και αυτές που μας κάνουν να αισθανόμαστε και να νοιώθουμε τους κτύπους της καρδιάς μας δυνατούς. 

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ», “…της σκηνής και της οθόνης”!!! Τραγούδια του ελληνικού και του διεθνούς ρεπερτορίου, που γράφτηκαν για να «υπηρετήσουν» σενάρια και σκηνοθεσίες και «έντυσαν» κινηματογραφικά και θεατρικά έργα που έμειναν αξέχαστα, όχι από την θεματολογία τους, αλλά απο τις μουσικές και τα τραγούδια τους. Τραγούδια που ξεχώρισαν και τα ξεχωρίσαμε… 

Η Μαρία Γράμψα διαλέγει και παρουσιάζει τέτοια τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Τραγούδια ποπ, λυρικά, χασάπικα, δημοτικά, πόλκες και βαλς με ένα κοινό στοιχείο: άρχισαν τη "ζωή" τους ως μέρος μιας ταινίας ή μιας παράστασης και κατάφεραν να σταθούν ανεξάρτητα και να μείνουν στη μνήμη μας σαν αυθύπαρκτες δημιουργίες. Στιγμές έμπνευσης που αγαπήσαμε και άλλες που θα ανακαλύψουμε μαζί. Αρχαίο δράμα, αρχαία και σύγχρονη κωμωδία, λατρεμένος ελληνικός κινηματογράφος, ευρωπαϊκό σινεμά, γερμανική επιθεώρηση, αγγλικό και αμερικάνικο μιούζικαλ... και όχι μόνο. 

Τη Μαρία Γράμψα συνοδεύει στο πιάνο ο Μάριος Καραμπότης.

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ», και ο Chef Μιχάλης Ντουνέτας βάζει την δική του πινελιά στην διασκέδαση, προτείνοντας ένα εξαιρετικό μενού και κρασιά απο μια πλούσια λίστα ετικετών .

Η Μαρία Γράμψα συστήνεται:

Η Μαρία Γράμψα σπούδασε μονωδία και κλασσικό πιάνο. Πρωτοεμφανίστηκε ως χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στη Σκηνή Οπερέτας, αλλά την τράβηξε το μιούζικαλ. Ως σολίστ έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, παραστάσεις ("Δαίμονες", Ν. Καρβέλα, "Chicago", Σ. Φασουλή, "Μελωδία της Ευτυχίας", Θ. Μαρσέλλου, "Βιολιστής στη Στέγη", R. Ruggiero, "Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες", Σ. Σπυράτου.), και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ με ποικίλο ρεπερτόριο. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Θέατρο και το έχει μαράζι. Επίσης δεν ολοκλήρωσε τη Νομική Σχολή του Παν\μίου Αθηνών, αλλά αυτό το διαχειρίζεται καλύτερα. Με τον Πάνο Αμαραντίδη γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν στο μιούζικαλ «Βιολιστής στη Στέγη”. 

Συντελεστές: 

Τραγούδι: Μαρία Γράμψα

Στο πιάνο ο Μάριος Καραμπότης

Σκηνοθεσία - Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πάνος Αμαραντίδης

Πού: στο El Convento Del Arte

Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα

Πότε: Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Μουσική παράσταση: «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» “... της σκηνής και της οθόνης” με την Μαρία Γράμψα

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα

Ώρα προσέλευσης: 21:30 – Ωρα έναρξης: 22:00

Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:15 για ποτό και φαγητό 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: El Convento Del Arte - τηλ. 2105200602 –email: info@elconvento.gr – web address : http://www.elconvento.gr/ 

Είσοδος: 10 euro

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο