παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

21 Οκτ 2017

Στο όνομα της τέχνης. Καλλιτέχνις θηλάζει το κουτάβι της ενώ πρώτα γονιμοποίησε τα ωάρια της από άλλο σκύλο


Η είδηση που διαβάσαμε στο rt.com προκαλεί έκπληξη και σίγουρα θέτει ερωτήματα για το ποια είναι τελικά τα όρια της τέχνης. 
Μια καλλιτέχνις από ...
τη Σλοβενία θηλάζει το κουτάβι της ενώ πρώτα γονιμοποίησε ένα από τα ωάρια της χρησιμοποιώντας κύτταρα του σκύλου της 

κι όλα αυτά στο πλαίσιο ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ το οποίο μάλιστα κέρδισε και σπουδαίο βραβείο.

Η Maja Smrekar εδώ και καιρό ζει απομονωμένη με τα ζώα της προκειμένου να διεξαχθεί σωστά το πείραμα το οποίο φέρει τον τίτλο «K-9_topology».Όλη αυτή την περίοδο με ειδικές μεθόδους το σώμα της μπορούσε να παράγει μητρικό γάλα με το οποίο θήλαζε το κουτάβι της, τη μικρή Ada, ώστε να μελετήσει όπως λέει, την κοινωνική και ιδεολογική οργάνωση του γυναικείου σώματος αλλά και του θηλασμού.

Η Smrekar παράλληλα χρησιμοποιώντας ένα κύτταρο του σκύλου της, Byron, κατάφερε να γονιμοποιήσει ένα από τα ωάρια της μέσω μιας ειδικής μεθόδου, παρόμοιας με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Το περίεργο είναι πως παρόλο που το έργο είναι ακραίο, έχει αποσπάσει καλές κριτικές ενώ μάλιστα του απονεμήθηκε ένα κορυφαίο βραβείο στο χώρο της διαδραστικής τέχνης.«Αυτό που μας εντυπωσιάζει στο δημιούργημα αυτό είναι η αφοσίωση της Smrekar», σημείωσε ένας εκ των κριτών που αποφάσισαν για το βραβείο.

«Το K-9_topology είναι ένα έργο με βαθιά μηνύματα και σίγουρα θα προβληματίσει τόσο τους φορείς της τέχνης όσο και αυτούς της επιστήμης», αναφέρουν θαυμαστές της γυναίκας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο