4 Οκτ 2017

Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου - Απολογισμός και σχέδια για το Καλοκαίρι


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος παρουσίασε τα στοιχεία του 2017 σε ανοιχτή συζήτηση...
Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στον χώρο της κλασικής δισκογραφίας, ο Κώστας Πηλαβάκης, αναλαμβάνει από τούδε το κομμάτι της λεγόμενης κλασικής μουσικής στο Φεστιβάλ Αθηνών. 




Την είδηση έδωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης με δημοσιογράφους η οποία έγινε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου. Έλληνας με σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό, ο Κώστας Πηλαβάκης έχει χρηματίσει σε κορυφαίες θέσεις σε δισκογραφικούς κολοσσούς όπως η Universal (Deutsche Grammophon, Decca, Philips) και η ΕΜΙ κι εν προκειμένω αναλαμβάνει να «ζωντανέψει» ένα νευραλγικό για το Φεστιβάλ κομμάτι. «Έχω δουλέψει σε πολλές χώρες και δύο ηπείρους αλλά ποτέ στην Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Πηλαβάκης ο οποίος κατέθεσε τη χαρά του για την ευκαιρία που του δίνεται να συμβάλλει στη διοργάνωση.

Μιλώντας γενικότερα, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος παρουσίασε τον καλλιτεχνικό απολογισμό του 2017. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο Λύκειο Επιδαύρου, στις δράσεις της Επιδαύρου (Αρχαίο Θέατρο, εκπαιδευτικά προγράμματα) στο άνοιγμα στην πόλη αλλά και στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο και στις διεθνείς παραγωγές. Δεν έλειψε η αναφορά στον χορό αλλά και στα εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Αναπτύσσοντας τα παραπάνω, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε και στα σημεία τα οποία έγιναν αντικείμενα κριτικής από τον Τύπο το περασμένο Καλοκαίρι όπως, για παράδειγμα, ο πληθωρισμός των παραστάσεων.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά στοιχεία «Παρότι το πρόγραμμα ήταν ποσοτικά αυξημένο, οι αρχικοί προϋπολογισμοί του καλλιτεχνικού προγράμματος μειώθηκαν σημαντικά και οι χορηγίες, οι παραχωρήσεις, οι συμπαραγωγές, οι πωλήσεις αναμνηστικών έφεραν επιπλέον των εισιτηρίων έσοδα πάνω από 2.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να είμαστε έστω και λίγο πλεονασματικοί» είπε συγκεκριμένα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Συνέχισε λέγοντας ότι όσον αφορά στον αριθμό των θεατών και τα έσοδα από εισιτήρια, και τα δύο ήταν αυξημένα.Συγκεκριμένα το σύνολο θεατών έφτασε τους 203.211, οι πωλήσεις εισιτηρίων τις 167.932 ενώ οι συνολικές εισπράξεις έφτασαν τα 3.602.534,30 ευρώ. Στον απολογισμό δεν περιλαμβάνονται οι θεατές που παρακολούθησαν δωρεάν τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Ανοίγματος στην πόλη αλλά και τα αντίστοιχα στοιχεία από παραγωγές και συμπαραγωγές της διοργάνωσης που παρουσιάστηκαν ανά την επικράτεια και το εξωτερικό, στοιχεία τα οποία δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο