παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

16 Οκτ 2017

Γούντι Άλεν: Θλιβερή η υπόθεση Γουάινσταϊν - «Ίσως δημιουργήσει σκηνικό κυνηγιού μαγισσών»


Ο Γούντι Άλεν δήλωσε ότι «θλίβεται» για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που κατηγορείται για ...
βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση και χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση των γυναικών που έπεσαν θύματα του Αμερικανού κινηματογραφικού πραγωγού.
«Όλη η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είναι θλιβερή για όλον τον κόσμο», είπε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. «Είναι τραγική για τις καημένες τις γυναίκες που εμπλέκονται, θλιβερή για τον Χάρβεϊ, η ζωή του οποίου συγκλονίστηκε τόσο», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν νικητές σε κάτι τέτοιο, είναι απλώς πολύ, πολύ θλιβερό και τραγικό για τις καημένες τις γυναίκες που τα βίωσαν όλα αυτά», συνέχισε ο Άλεν.

Ο σκηνοθέτης κατηγορήθηκε τη δεκαετία του 1990 για σεξουαλική κακοποίηση της Ντίλαν Φάροου, της υιοθετημένης κόρης του, όταν ήταν παιδί. Ένας δικαστής των κοινωνικών υπηρεσιών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορία, που διατυπώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη του με τη Μία Φάροου για την επιμέλεια των παιδιών τους, δεν αποδείχτηκε. Όμως το 2015 η Ντίλαν Φάροου, σε ανοιχτή επιστολή της στην εφημερίδα New York Times, επανέλαβε τις κατηγορίες τις οποίες ο Γούντι Άλεν χαρακτήρισε «ψευδείς και επαίσχυντες».

Πέρσι, ήταν η σειρά του δημοσιογράφου Ρόναν Φάροου, γιου του Γούντι Άλεν, να καταγγείλει με άρθρο του στο Hollywood Reporter τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης για το παρελθόν του πατέρα του.

Ο Ρόναν Φάροου είναι επίσης ο συντάκτης ενός από τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό New Yorker και αποκάλυψαν την υπόθεση Γουάινστιν.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο Γούντι Άλεν έχουν συνεργαστεί, όμως ο σκηνοθέτης διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τα όσα καταγγέλονται για τον παραγωγό. «Ακούμε συνεχώς χιλιάδες φανταστικές φήμες. Ορισμένες αποδεικνύονται αληθινές και ορισμένες –πολλές– είναι απλώς ιστορίες για την τάδε ή τον δείνα ηθοποιό» είπε.

Ο σκηνοθέτης προειδοποίησε επίσης ότι η υπόθεση μπορεί να δημιουργήσει ένα σκηνικό «κυνηγιού μαγισσών». «Αν ο κάθε άνδρας που κλείνει το μάτι σε μια γυναίκα στο γραφείο του πρέπει ξαφνικά να καλεί τον δικηγόρο του για να τον υπερασπιστεί, ούτε αυτό είναι καλό επίσης. Είναι όμως αλήθεια ότι ελπίζουμε να βγει κάτι θετικό από όλο αυτό, αντί να είναι απλώς μια θλιβερή ή τραγική κατάσταση», κατέληξε.
(Φωτογραφία: Reuters )
in.gr, ΑΠΕ/Γαλλικό

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο