30 Οκτ 2017

Κάτια Δανδουλάκη: Έπαθα από την κούραση κατάθλιψη. Αρρώστια είναι κι αυτή


Έπαθα από την κούραση κατάθλιψη. Αρρώστια είναι κι αυτή. Και μάλιστα μου λένε γιατί βγαίνω και το λέω, και απαντάω...
ότι είναι αρρώστια που πρέπει να λέγεται γιατί γιατρεύεται. Δεν υπάρχει ταμπού στην αρρώστια. Όταν δεν έχεις την αποδοχή του τι είσαι και του τι κάνεις, δεν προχωράς. 




Έπαθα υπερκόπωση σε συνδυασμό με κατάθλιψη και μαζί με πολύ πόνο γιατί είχα όλους αυτούς τους αποχωρισμούς στη ζωή μου. Τώρα όμως ευτυχώς έχει γιατρευτεί η ψυχή και μπορώ και τα βγάζω πέρα» εξομολογείτε χαρακτηριστικά η Κάτια και συμπληρώνει: «το σώμα αντέχει αλλά κουράστηκα να το καταπονώ. Θα ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι το οχτάωρο μου. Αλλά όταν έχεις γύρισμα δεν μπορείς. Εμένα μου δημιουργεί μεγάλη κούραση το στρίμωγμα της ψυχής μου».

Παράλληλα, δεν διστάζει να μοιραστεί τα σημάδια που την βοήθησαν να συνειδητοποιήσει την κατάθλιψη αλλά και τον τρόπο που κατάφερε να το ξεπεράσει. «Κατάλαβα αμέσως την κατάθλιψη. Δεν έμπαινα στην μπανιέρα για να μην πνιγώ. Κι όταν το είπα στη φίλη μου τη Λένα με συμβούλεψε να πάω αμέσως στον ψυχίατρο. Δεν είχα και καμία αντίρρηση να πάω γιατί δεν μου άρεσα να με βλέπω έτσι. Μέσα σε έξι μήνες συνήλθα και σταδιακά έκοψα και τα χάπια μέσα σε διάστημα ενός χρόνου και ξαναβγήκα στην επιφάνεια» αναφέρει χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο