11 Σεπ 2017

Ποιος είναι ο πασίγνωστος 'Ελληνας ηθοποιός που άλλαξε καριέρα και διαπρέπει στην Κίνα;


Πασίγνωστος ηθοποιός που μετά από πολύ μεγάλες επιτυχίες στο κινηματογράφο ασχολήθηκε με την πολιτική και έφτασε να γίνει πρέσβης της Ελλάδας...
στα δύσκολα χρόνια του Αφγανιστάν.





Ανήσυχο πνεύμα, είχε δική του εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, "Παρών", ραδιοφωνικός παραγωγός στον Planet fm "Νύχτα δεν γλύτωσε κανείς", εκπομπή μαγειρικής και τόσες άλλες δραστηριότητες που είναι αδύνατο να θυμηθώ. 



Με την ταινία  "Άγγελος", το 1982 τόλμησε και άγγιξε το ζήτημα τις ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα, και δέχτηκε μέχρι και απειλές για την ζωή του.

Επιμέλεια: Στέφανος Καρυδάκης



Ο Μιχάλης Μανιάτης γεννήθηκε στην Καστέλα στον Πειραιά το 1952. Σπούδασε ψυχολογία και μουσική, αλλά τον κέρδισαν ο κόσμος του θεάματος, τα ΜΜΕ και η πολιτική. 

Συμμετείχε σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις και υπήρξε στέλεχος του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ την εποχή που το διηύθυνε ο Μάνος Χατζιδάκις. 

Μετέφρασε τότε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο, συμμετείχε στη "Λιλιπούπολη" και ήταν παραγωγός-κειμενογράφος ραδιοφωνικών εκπομπών, με το ψευδώνυμο Μιχαήλ Παλαιολόγος.

Ρεμπέτικο

Συμμετείχε στην ταινία Ρεμπέτικο" που σημείωσε και αυτή διεθνή επιτυχία, ενώ τον αγαπήσαμε και μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «Κους Κους», το 2005. Αναμίχτηκε και με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς το 2010 κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές, με τον συνδυασμό "Πειραιάς - Πόλη Θρύλος", του Πέτρου Μαντούβαλου, αν και τελικά προτίμησε τη μοναχική πορεία προς την αυτογνωσία.


Από την ταινία  "Άγγελος", το 1982 

Αισθάνεται πολίτης του κόσμου. Η συγγραφή, μαζί με τα ταξίδια, υπήρξαν ανέκαθεν οι μεγάλες του αγάπες. Έχει γράψει ποιήματα, άρθρα και σενάρια. "Η σιωπή της άμμου" είναι το πρώτο του βιωματικό μυθιστόρημα, το αποτέλεσμα της διετούς παραμονής του στο μεταπολεμικό Αφγανιστάν.


Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Κίνα όπου και σκοπεύει να μείνει μόνιμα, προωθώντας τα Ελληνικά προϊόντα αλλά και την δική του Ελληνική σάλτσα απο μυστική συνταγή που έχει ξετρελάνει τους Κινέζους.







Αύριο 12/9/2017 έχει ομιλία στο "Colorful World-Beijing International Exhibition"
που οργανώνει το Bejing Foreign Cultural Exchanges Center του Δήμου του Πεκίνου με 
Θέμα: "Μediterranean and Greek food Culture: Co-operation perspectives between Greece and China" Και όπως λέει ο ίδιος..Οι Κινέζοι επιμένουν Ελληνικά, ο δρόμος κάθε μέρα ανοίγει...

Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία η οποία είναι δεδομένη. Πάντα αγωνιστής ξέρει πως να κερδίζει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο