6 Αυγ 2017

Reuters: Πολιτισμός εναντίον μετρητών- Τα προβλήματα των τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα


Εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τα εμπόδια που συναντούν οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα φιλοξενεί το ...
πρακτορείο Reuters, σε δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο: «Μετρητά εναντίον πολιτισμού: Τα προβλήματα των τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα».




«Οι συγκρούσεις μεταξύ ανάπτυξης και διατήρησης των χώρων υπάρχουν σε πολλές χώρες. Αλλά στην Ελλάδα οι ανησυχίες για το περιβάλλον και τις αρχαιότητες συνδυάζονται με νομικούς λαβυρίνθους, με τον ζήλο των αξιωματούχων και την εχθρική πολιτική ιδεολογία που δημιουργεί εμπόδια, τα οποία ακόμη και οι επενδυτές που είναι εξοικειωμένοι με τη χώρα δεν μπορούν να καταλάβουν», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ και προστίθεται:

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ξένες επενδύσεις. Πριν από επτά χρόνια η χώρα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με σκοπό να αντλήσει 50 δισ. ευρώ. Έως σήμερα έχει συγκεντρώσει μόλις 4,4 δισ. ευρώ και οι επικριτές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η υπερβολική γραφειοκρατεία είναι ένας σημαντικός λόγος για αυτή την πολύ χαμηλή επίδοση».


«Οι απογοητευμένοι επενδυτές αναφέρουν ότι η Ελλάδα δαγκώνει το χέρι που την ταΐζει», σημειώνεται στο ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters και προστίθεται: «ωστόσο πολλοί Έλληνες νιώθουν υποχρεωμένοι να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά τους και ορισμένες από τις πιο όμορφες ακτές της Ευρώπης από την υπερβολική ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων, ανεξάρτητα από το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να συγκεντρωθούν χρήματα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο