23 Ιουν 2017

Χρήστος Λούλης: Ο ηθοποιός πρέπει πάντα να έχει το ένα πόδι στην κοινωνία'


Ο σκηνοθέτης Δ.Καρατζάς και οι ηθοποιοί της Μήδειας που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά με άνδρες ηθοποιούς...
, Χρ. Λούλης και Γ.Γάλλος, μίλησαν στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή "Πεζοί στον Αέρα"




Για την παράσταση της Μήδειας του Ευριπίδη, που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά με άνδρες ηθοποιούς στη Μικρή Επίδαυρο, στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, μίλησαν στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και την Φωτεινή Λαμπρίδη, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς και οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης και Γιώργος Γάλλος. «Η ίδια η Μήδεια ακυρώνει το φύλο της», εξήγησε για την επιλογή του ο σκηνοθέτης.


«Δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός αν δεν ξέρεις τι συμβαίνει στον έξω κόσμο. Δεν πιστεύω στον περιχαρακωμένο ηθοποιό. Δεν εισχωρούν βεβαίως στις πρόβες μας τα Eurogroup και τα νέα Μέτρα, αλλά ειδικά ο ηθοποιός πρέπει να ενημερώνεται 10 φορές περισσότερο από ένα απλό άνθρωπό, γιατί η δουλειά του είναι να ακυρώνει τον εαυτό του. Πρέπει πάντα να έχει το ένα πόδι στην κοινωνία», τόνισε ο Χρήστος Λούλης. 


Σχολιάζοντας την συγκυρία, ο πρωταγωνιστής, που υποδύεται στην παράσταση της Μήδειας όλους τους ανδρικούς ρόλους, υπογράμμισε «ποτέ δεν λέω ότι φταίει κάποιος άλλος αν προηγουμένως δεν έχω δει τι έχω κάνει λάθος εγώ. Αν κάποιος μου λέει τα ίδια και τα ίδια και τον ψηφίζω δεν φταίει αυτός, αλλά εγώ».

Τέλος, «δεν είναι γκέτο τα Εξάρχεια», δήλωσε ως κάτοικος της περιοχής ο Δημήτρης Καραντζάς, προσθέτοντας «το ότι υπάρχουν περιστατικά με μολότοφ και δακρυγόνα στην περιοχή δεν είναι σημερινό γεγονός. Απλώς τώρα θέλουν να το εκμεταλλευτούν».

Αναφερόμενος στον τρόπο που ζούμε, «είναι το αποτέλεσμα μιας τεράστιας αποτυχίας που δεν είναι μόνο δική μας, αλλά είναι αποτυχία ενός πράγματος που λέγεται Ε.Ε.», κατέληξε.


Για το ρόλο της Μήδειας που υποδύεται μίλησε ο ηθοποιός Γιώργος Γάλλος, ενώ η Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, η νεότερη Αντιγόνη στην ιστορία των Επιδαυρίων, με την περσινή παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, αναφέρθηκε στην παράσταση Το κορίτσι που πέφτει, πέφτει, πέφτει της Λίλο Μπάουρ, στην οποία πρωταγωνιστεί και θα παιχτεί στο ΡΕΞ-Εθνικό Θέατρο στος 4,5 και 6 Ιουλίου (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο