9 Μαΐ 2017

Mαίρη Τσώνη: Ήταν η μικρή κόρη του Κυνόδοντα, ήθελε να γίνει μπαλαρίνα, έφυγε ξαφνικά στα 30 της χρόνια


Μία κοπέλα με σπάνιο ταλέντο στην υποκριτική και το τραγούδι, μοναχική και κλειστή, όπως...
περιέγραφε η ίδια τον εαυτό της, βρέθηκε ξαφνικά νεκρή στο σπίτι της στα Εξάρχεια. 




Τα σενάρια πολλά, τα δημοσιεύματα ακόμα περισσότερα, όποιο όμως και να είναι το παρασκήνιο πίσω από τον θάνατο της, το σημαντικό είναι ότι έσβησε πρόωρα το χαμόγελο της.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο της ταλαντούχας Μαίρης Τσώνη. Είχε πολλά ταλέντα και μία πολύπλευρη επαγγελματική καριέρα στο σινεμά, το θέατρο και τη μουσική. Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή τους στον Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου ως η μικρή κόρη της οικογένειας, μία ταινία που εγκαινίασε το greek weird wave, ενώ είχε και το δικό της μουσικό συγκρότημα με τον Αλέξανδρο Βούλγαρη το Μary & The Boy. Η νέα γυναίκα, μόλις 30 ετών, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Εξάρχεια υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. 


Ζήτησε μόνη της βοήθεια; 

Η εφημερίδα Espresso αναφέρει πως σύμφωνα με προφορική ενημέρωση που είχε η αστυνομία από το ΕΚΑΒ, η άτυχη ηθοποιός είχε τηλεφωνήσει η ίδια το πρωί της Δευτέρας για να ζητήσει βοήθεια.

«Δεν είμαι καλά, ελάτε να με πάρετε» φέρεται να είπε, ζητώντας από το κέντρο του ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρο για να την παραλάβει από την οδό Ζωοδόχου Πηγής 37, στα Εξάρχεια.

Όταν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε και ανέβηκε στο διαμέρισμα που τους είχε υποδείξει η ίδια η ηθοποιός, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, την πόρτα άνοιξε ένας τρομαγμένος ηλικιωμένος άνδρας, λέγοντας τους ότι η 30χρονη γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Τα δεδομένα πάντως είναι ακόμα θολά και ασαφή, ενώ τα δεκάδες δημοσιεύματα που προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της είναι κάτι που η ίδια απεχθανόταν, καθώς μισούσε τα φώτα της δημοσιότητας και της συνεντεύξεις.


Ήθελε να γίνει μπαλαρίνα...

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στο «Αλεξάνδρα» και μεγάλωσε στη Λειβαδιά μέχρι τα 12 της χρόνια, ενώ στη συνέχεια πήγε στα Χανιά όπου έζησε μέχρι τα 16 της.

Πέρασε στην Κρατική Σχολή Χορού, στο φυτώριο, και ήρθε στην Αθήνα. Τέλειωσε το Λύκειο και πήγε στο Λονδίνο, σε μια σχολή μιούζικαλ, στο Dance Attic. Τότε προέκυψαν οι Mary and The Boy και γύρισε στην Ελλάδα.

"Από μικρή ήθελα να γίνω μπαλαρίνα. Με το χορό ασχολούμαι από τα τέσσερά μου και με τη μουσική αργότερα, στα 17. Έχω αποπειραθεί να μάθω κάποιο όργανο, αλλά δεν μου βγήκε. Απλώς τραγουδάω", είχε αναφέρει σε συνέντευξη της στη Lifo. 

Είχε πάρει μέρος σε πολλές παραστάσεις, ενώ σε μικρότερους ρόλους είχε παίξει στο σινεμά στο «Κακό» και στο «Κακό στην Εποχή των Ηρώων» του Γιώργου Νούσια, στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.


Η μικρή κόρη του Κυνόδοντα

H μεγαλύτερη επιτυχία της στον κινηματογράφο ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κυνόδοντας, μία κλειστοφοβική ιστορία που έκλεψε τις εντυπώσεις στο εξωτερικό, έφτασε μέχρι τα Όσκαρ και άνοιξε τον δρόμο για μία ολόκληρη σχολή κινηματογράφου στην Ελλάδα.

"Η εμπειρία στις Κάννες ήταν παραπάνω από ωραία. Κόκκινο χαλί, φώτα, φλας, φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες και συνεντεύξεις. Στην πρεμιέρα ήμασταν λίγο σοκαρισμένοι όλοι, ήταν αναπάντεχο, ήρθαν όλα πολύ γρήγορα. Δεν ήξερα πόσο καλά θα πηγαίναμε, αλλά από την ανταπόκριση του κόσμου και τα σχόλια στα ξένα μέσα ήμουν σίγουρη ότι θα πάμε καλά... ", είχε πει η Μαρία Τσώνη στη Lifo.


Είχα ελάχιστους φίλους

Όπως έχει αποκαλύψει στις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει δώσει, αγαπούσε την Αθήνα και ειδικά τη γειτονιά της τα Εξάρχεια επειδή είχαν κίνηση και ζωή. Της άρεσαν οι βόλτες στο κέντρο της πόλης, είχε δει αμέτρητες φορές την ταινία Χιροσίμα Αγάπη μου και μισούσε τις συνεντεύξεις γιατί ένοιωθε ότι ήταν άσκηση εξουσίας.

"Είμαι πολύ μοναχική. Πάρα πολύ. Έχω λίγους φίλους. Δεν ήμουν έτσι πιο μικρή, με τα χρόνια το απέκτησα. Θα ήθελα να είμαι πιο αφελής και πιο ανοιχτή, μερικές φορές τις αναπολώ αυτές τις στιγμές. Παραφοβάμαι, είμαι δύσπιστη, δεν πείθομαι εύκολα και δύσκολα εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Αν μου κάνει κλικ όμως κάποιος, του δίνομαι ακραία. Ελάχιστους ανθρώπους που έχω εμπιστευτεί, αλλά τους έχω εμπιστευτεί ολοκληρωτικά", είχε αποκαλύψει στη Lifo.


Το αντίο φίλων και συναδέλφων

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της Μαίρης Τσώνη, η φίλη της, Lewsha Camille Simboura, έκανε μια σοκαριστική ανάρτηση στο facebook.

Όπως αναφέρει η ηθοποιός, τη βρήκε νεκρή στον 5ο όροφο και νιώθει ενοχές γιατί αν είχε φτάσει νωρίτερα, ίσως θα την είχε σώσει...

“Δεν το πιστεύω ότι μόλις βρήκα νεκρή την Μαίρη Τσώνη (διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό του Κυνόδοντα) στον 5ο όροφο. RIP. Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα. Ίσως θα μπορούσαμε να σε σώσουμε. Αισθάνθηκα ένοχη, ενώ έβλεπα τον Τζέιμς να σου παρέχει τις πρώτες βοήθειες (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη). Έπρεπε να προσπαθήσω να σε βοηθήσω με την αρρώστια σου. 

Ήθελε να με βοηθήσει με την υποκριτική και είχε συμφωνήσει να παίζει σε μια ταινία μικρού μήκους που ετοίμαζα...”.

Η συνάδελφος της Γιούλικα Σκαφιδά, ανέβασε στο Instagram ένα συγκινητικό αντίο και ένα απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη της νεαρής ηθοποιού, στο οποίο περιγράφει κάποιες πτυχές του χαρακτήρα της, όπως η μοναχικότητα και η φοβία που την βασάνιζε.

"Μαίρη Τσώνη: Έφυγε απ'τη ζωή σήμερα το πρωί.Ήταν ευαίσθητη,υπερκινητική και πολύ ταλαντούχα. Κριμα. "Είμαι φοβικό άτομο, φοβάμαι γενικά, φοβάμαι τα πάντα. Καμιά φορά και τους ανθρώπους. Είμαι μεγάλο ελάττωμα αυτό, γι' αυτό κουράζω όσους είναι δίπλα μου. Παραφοβάμαι, είμαι δύσπιστη, δεν πείθομαι εύκολα και δύσκολα εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Αν μου κάνει κλικ όμως κάποιος, του δίνομαι ακραία. Ελάχιστους ανθρώπους που έχω εμπιστευτεί, αλλά τους έχω εμπιστευτεί ολοκληρωτικά. Είμαι πολύ μοναχική. Πάρα πολύ. Έχω λίγους φίλους. Δεν ήμουν έτσι πιο μικρή, με τα χρόνια το απέκτησα. Θα ήθελα να είμαι πιο αφελής και πιο ανοιχτή, μερικές φορές τις αναπολώ αυτές τις στιγμές", έγραψε η Γιούλικα και πόσταρε φωτογραφίες της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση της ηθοποιού Βασιλικής Τρουφάκου που φανερώνουν ότι η κοπέλα ενδεχομένως να έπασχε από μελαγχολία και κατάθλιψη, παρά το μεγάλο ταλέντο της.

«Ομόψυχα από όλους μας αγαπήθηκε αυτό το κορίτσι. Ίσως γιατί δεν έκρυψε καθόλου το τι της συνέβαινε (η ορθόδοξη κουλτούρα του πένθους που κουβαλάμε δίνει τουλάχιστον λίγο χώρο για τους εσταυρωμένους αυτής της ζωής). Συναντιόταν με την αλήθεια της, όπως και να έχει. Ίσως, πάλι, γιατί ήταν στ' αλήθεια πολύ ταλαντούχα. Έφυγε, μάλλον, χτυπημένη από παράφορη δυστυχία σήμερα. Θα τη θυμόμαστε με αγάπη. Γεια σου, Μαίρη, κορίτσι μου».

«Έφυγε πολύ νωρίς. Η Μαίρη Τσώνη ήταν υπέροχη στον Κυνόδοντα», κατέθεσε το δικό του αντίο ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο