Μας Αρεσουν

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

8 Μαΐ 2017

Οι πρώτες στο είδος τους φωτογραφίες στην ιστορία!


Ενώ ο όρος “φωτογραφία” προέκυψε στις αρχές του 19ου αιώνα, οι Έλληνες μαθηματικοί είχαν κατασκευάσει κάμερες από...
τον 4ο αιώνα π.Χ. 
Με τόσο μακρά ιστορία, η φωτογραφία είναι γεμάτη από πρωτιές, από την παλαιότερη φωτογραφία του κόσμου μέχρι την πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε στο Instagram. Δείτε λοιπόν τις “πρώτες” φωτογραφίες σε διάφορες κατηγορίες…


1. Πρώτη φωτογραφία


Η πρώτη φωτογραφία στον κόσμο -ή τουλάχιστον η παλαιότερη φωτογραφία που σώθηκε- λήφθηκε από τον Joseph Nicéphore Niépce το 1826 ή το 1827. Τραβήχτηκε χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως ηλιογραφία από ένα παράθυρο σε κτήμα της Niépce στην Βουργουνδία.
2. Πρώτη αυτοπροσωπογραφία


Αυτή η εικόνα του 1839 του Robert Cornelius είναι η πρώτη αυτοπροσωπογραφία.
3. Πρώτη φωτογραφία της Σελήνης


Αυτή η δαγκεροτυπία του John W. Draper από το 1840 είναι η πρώτη φωτογραφία του φεγγαριού που λήφθηκε από το παρατηρητήριο στον τελευταίο όροφο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
4. Πρώτη φωτογραφία με άτομα


Ο Louis Daguerre τράβηξε την πρώτη φωτογραφία με ανθρώπους στο Παρίσι το 1839 στην Place de la République.
5. Πρώτη πολεμική φωτογραφία


Ο Carol Popp de Szathmari είναι ο πρώτος πολεμικός φωτογράφος που συνέλαβε εκατοντάδες εικόνες του πολέμου της Κριμαίας. Αλλά αυτή η εικόνα από το 1870 θεωρείται η πρώτη φωτογραφία μιας πραγματικής μάχης. Παρουσιάζοντας μια σειρά από πρωσικά στρατεύματα καθώς προχωρούν, ο φωτογράφος τράβηξε τη φωτογραφία ενώ ήταν με τους Γάλλους υπερασπιστές.6. Πρώτη φωτογραφία του ήλιου


Μόλις πέντε χρόνια μετά την πρώτη φωτογραφία του φεγγαριού, το 1845, οι Γάλλοι φυσικοί Louis Fizeau και Leon Foucault τράβηξαν την πρώτη φωτογραφία του ήλιου.7. Πρώτη αεροφωτογραφία


Σήμερα η αεροφωτογραφία είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά αυτή η εικόνα του 1860 όπου φαίνεται η Βοστόνη από 2.000 πόδια ύψος και τραβήχτηκε από τον James Wallace Black και τον Samuel Archer King είναι η πρώτη στην κατηγορία της.8. Πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα


Στις 23 Αυγούστου 1966 ένα σκάφος τράβηξε αυτή την εικόνα της Γης από τη Σελήνη.
9. Πρώτη έγχρωμη φωτογραφία


Ο φυσικός James Clerk Maxwell είναι υπεύθυνος για τη λήψη της πρώτης έγχρωμης φωτογραφίας στον κόσμο. Το 1855, ο Maxwell ανέπτυξε μια μέθοδο τριών χρωμάτων, με το κλείστρο να πιέζεται από τον Thomas Sutton το 1861. Το θέμα της εικόνας; Μια έγχρωμη κορδέλα.
10. Πρώτη έγχρωμη υποβρύχια φωτογραφία


Το 1926 ο φωτογράφος του National Geographic Charles Martin και ο βοτανολόγος William Longley τράβηξαν την πρώτη έγχρωμη υποβρύχια φωτογραφία.
11. Πρώτη ψηφιακή φωτογραφία


Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφία λήφθηκε νωρίτερα από ό,τι ίσως σκέφτεστε. Σχεδόν 20 χρόνια πριν από την αρχική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Kodak, το 1957, τραβήχτηκε αυτή η τετράγωνη εικόνα του γιου του Russell Kirsch.
12. Πρώτη φωτογραφία στο Instagram


Στις 16 Ιουλίου 2010, ο συνιδρυτής της Instagram Kevin Systrom ανέβασε την πρώτη φωτογραφία στο Instagram, το χαριτωμένο κουτάβι του στο Μεξικό.

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο