3 Απρ 2017

Ξέχασαν την Αλίκη - Σε τραγική κατάσταση ο τάφος της (Photo)


Σκηνικό εγκατάλειψης στον τάφο της Αλίκης Βουγιουκλάκη...
!




Πάνω στο φθαρμένο από την πολυκαιρία λευκό μάρμαρο της τελευταίας κατοικίας της αείμνησης ηθοποιού βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σπασμένη στα δύο η καφετί πλακέτα με το όνομα και την ημερομηνία του θανάτου της, από την οποία λείπουν, μάλιστα, γράμματα και αριθμοί.

Το γεγονός έχει εξοργίσει φανατικούς θαυμαστές της Αλίκης, που πραγματικά κάνουν ό,τι μπορούν για να περιποιούνται τον τάφο της και να τον κρατούν, αν μη τι άλλο, καθαρό και -όσο γίνεται- με φρέσκα λουλούδια. 

Η Τάνια είχε φέρει μαζί της ροζ βιολέτες και λευκά χρυσάνθεμα, που τα τοποθέτησε στα βάζα του τάφου, ενώ άναψε το καντήλι και έβαλε θυμίαμα.


Δημήτρης Παπάζογλου: Απαράδεκτη η εικόνα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης της Βουγιουκλάκη και ενημερώθηκε για την εγκατάλειψη του τάφου της. «Η Αλίκη, 21 χρόνια μετά τον θάνατό της, συνεχίζει να “πουλάει” κι αυτό το διαπιστώνουμε χρόνια τώρα, μέσα από την απίστευτη τηλεθέαση που έχουν κάθε φορά οι ταινίες της, οι οποίες προβάλλονται στην τηλεόραση και όπως πάντα ψυχαγωγούν από τον παππού μέχρι τον εγγονό» μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι ακόμη κοντά μας, μας εμψυχώνει και μας δίνει ελπίδα για κάτι καινούργιο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Επομένως, και το μνήμα της δεν επιτρέπεται να είναι εγκαταλειμμένο! Αλλά, τι να λέμε τώρα;

Δυστυχώς στην Αθήνα, και ειδικά στο κέντρο της, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, τα κτίρια και ό,τι μας περιβάλλει εκπέμπουν μια θλίψη και μια εγκατάλειψη» συνέχισε ο ίδιος με αφορμή το θέμα της εγκατάλειψης του τάφου της αλησμόνητης πρωταγωνίστριας του θεάτρου και του κινηματόγραφου, που -η αλήθεια είναι- σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της διακρίθηκε για τις υπερπαραγωγές της, αλλά και την άψογη εμφάνισή της.


Τι υποστηρίζει η οικογένεια της ηθοποιού

«Υπάρχει άνθρωπος που περιποιείται το μνήμα σε μηνιαία βάση» ισχυρίστηκε ο αδελφός της αείμνηστης ηθοποιού Τάκης Βουγιουκλάκης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. «Τη μαρμάρινη πλακέτα την έχουμε αλλάξει ήδη δύο φορές κι αφού, όπως μας ενημερώσατε, είναι σπασμένη, θα φροντίσουμε να την αλλάξουμε και πάλι» πρόσθεσε.

Η «Espresso» επικοινώνησε και με τον άλλο αδελφό της αξέχαστης εθνικής μας σταρ, τον Αντώνη Βουγιουκλάκη. «Δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη καταστροφή. Εγιναν βεβαίως κάποιες ζημιές, αλλά περιμέναμε να φτιάξει ο καιρός για να τις επιδιορθώσουμε. Υπάρχει άνθρωπος που πληρώνω με τον μήνα για να περιποιείται τον τάφο. Για τη σπασμένη πλακέτα έχω ενημερωθεί από τον φύλακα και κάποια στιγμή θα περάσω με άνθρωπο για να το φτιάξουμε. Θα κάνουμε καινούργιο γρανίτη, μονοκόμματο αυτήν τη φορά» μας είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Εspresso

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο