15 Απρ 2017

Ένα τάμα 60 χρόνων στην Παναγία ετοιμάζεται να εκπληρώσει η Μαίρη Χρονοπούλου!


Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια θα ντύσει με χρυσό την εικόνα της Παναγίας της Γρηγορούσας, η οποία...
βρίσκεται στην Εκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μοναστηράκι.
«Ο,τι έχω ζητήσει σε αυτή την εικόνα της Παναγίας μού το έχει κάνει και μάλιστα αμέσως. Ο,τι της ζήτησα και δεν μου το έκανε αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι ορθώς δεν μου το έκανε, γιατί δεν θα ήταν για το καλό μου!» αποκαλύπτει στην «Espresso» η αγαπημένη ηθοποιός.

«Ολες οι εικόνες με έχουν στηρίξει και ειδικά μια εικονίτσα που λέγεται αγία Υπομονή, μια αγία που δεν είναι πολύ γνωστή, η οποία πάντα μου δίνει κουράγιο. Ωστόσο, η εικόνα της Παναγίας της Γρηγορούσας είναι για μένα θαυματουργή και με έχει σώσει πολλές φορές» προσθέτει η πρωταγωνίστρια που έχει στο ενεργητικό της τεράστιες επιτυχίες τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.


Θαύματα

Η Μαίρη Χρονοπούλου πήγε για πρώτη φορά στην εκκλησία όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γρηγορούσας σε πολύ μικρή ηλικία, μαζί με τη μητέρα της. Σύμφωνα με όσα μας αποκάλυψε η ίδια, τα θαύματα που της έχει εκπληρώσει η εν λόγω εικόνα αφορούν σημαντικά οικογενειακά της θέματα, αλλά και σοβαρά θέματα υγείας αγαπημένων προσώπων της.

Μάλιστα, θυμάται ένα περιστατικό που δηλώνει τη δική της προσήλωση, αλλά και της μητέρας της στην Παναγία τη Γρηγορούσα, το οποίο συνέβη έξω από την εκκλησία όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα. «Κάποτε είχαμε ζητήσει με τη μητέρα μου να κάνουμε μια ολονυχτία στην Παναγία τη Γρηγορούσα, αλλά ο παπάς της εκκλησίας μάς είπε ότι δεν κάνουν ολονυχτίες. Εμείς όμως ήμασταν αποφασισμένες να το κάνουμε και ξεκινήσαμε με τα πόδια -και ξυπόλητες, γιατί το είχαμε τάμα- από το σπίτι μας στο Κολωνάκι να πάμε στην εκκλησία στο Μοναστηράκι. Ηταν νύχτα και με ένα κερί, με τη σύνοψη και με έναν φακό, για να βλέπουμε να διαβάζουμε, καθίσαμε στα σκαλιά της εκκλησίας και κάναμε μόνες μας ολονυχτία. Ομως κάποιοι που μας είδαν με τον φακό και το κερί στα χέρια δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει και κάλεσαν την Αστυνομία για να μας συλλάβει...» αναφέρει η Μαίρη Χρονοπούλου.


Βοήθεια

Οσο για τον λόγο που δημοσιοποιεί σήμερα μέσω της «Espresso» την πρόθεσή της να εκπληρώσει το τάμα στην Παναγία, αναφέρει: «Δεν το κάνω για να δηλώσω ότι είμαι θρησκευόμενο άτομο, αλλά για να εκφράσω την πίστη μου στην Παναγία. Πιστεύω στον Θεό με έναν δικό μου, αιρετικό τρόπο και θα πρέπει να πω ότι έχω μελετήσει όλα τα θρησκευτικά δόγματα για να καταλήξω σε αυτή την άποψη. Ωστόσο, η Παναγία, που σταυρώθηκε ο γιος της για τη σωτηρία του κόσμου, είναι για μένα μια ξεχωριστή έκφραση του Θείου. Πιστεύω σ' αυτήν ακράδαντα και τα θαύματά της τα έχω δει μέσω της εικόνας της Παναγίας της Γρηγορούσας...»

Η Μαίρη Χρονοπούλου θα εκπληρώσει το τάμα της να χρυσώσει την εικόνα της Παναγίας της Γρηγορούσας, με την πολύτιμη βοήθεια του επιχειρηματία εμπορίας χρυσού Ριχάρδου, ενώ παράλληλα θέλει να κάνει και μια ολονυχτία στον Αγιο Φανούριο, στην Παιανία, όπου βρίσκεται το σπίτι της.


Ανακούφιση σε ψυχικούς αλλά και σωματικούς πόνους

Ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δεξίππου και Ταξιαρχών, μεταξύ της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης του Αδριανού. Είναι χτισμένος στη θέση παλαιότερου βυζαντινού ναού, ο οποίος καταστράφηκε από πυρκαγιά κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας (1456-1833). Το 1922 ο ναός ανοικοδομήθηκε και διατηρεί τη μορφή του έως σήμερα, με εξαίρεση μια μικρή προέκταση προς τα δυτικά, που έγινε το 1995.

Ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του είναι εγγεγραμμένος σταυροειδής με τρούλο (δικιόνιος), οι δε αγιογραφίες είναι έργο του Ζακύνθιου αγιογράφου Δημήτριου Πελεκάση και συνδυάζουν τη βυζαντινή τεχνική με δυτικότροπα επτανησιακά στοιχεία. Παλλάδιο του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών είναι η θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πρόκειται για κειμήλιο προσφύγων από τη Μικρά Ασία, που δωρήθηκε στον ναό το 1945 και ονομάζεται Παναγία Γρηγορούσα, διότι εκπληρώνει γρήγορα τη δέηση των πιστών.

Εκτοτε πλήθος πιστών που συνέρρεαν με ευλάβεια στην αγία εικόνα, αποκομίζοντας γρήγορα ανακούφιση στους ψυχικούς πόνους και θεραπεία στους σωματικούς, την επονόμασε Γρηγορούσα.

Το 1948, με Προεδρικό Διάταγμα, ο ναός χαρακτηρίστηκε προσκυνηματικός με την επωνυμία Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Γρηγορούσης - Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Το ιερό αυτό προσκύνημα επιχορηγεί το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό την εποπτεία της οποίας και λειτουργεί. Πανηγυρίζει την 8η Σεπτεμβρίου προς τιμήν της Παναγίας και την 8η Νοεμβρίου προς τιμήν των Ταξιαρχών.
Πηγή: www.ourlife.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο