22 Μαρ 2017

Είναι οριστικό: Οικοδέσποινα του 70ου Φεστιβάλ Καννών η Μόνικα Μπελούτσι


Η Μόνικα Μπελούτσι θα είναι η οικοδέσποινα των τελετών έναρξης και λήξης στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που θα...
διεξαχθεί από την 17η έως την 28η Μαΐου.




Η 52χρονη πρωταγωνίστρια θα διαδεχθεί στην θέση αυτή του Λοράν Λαφίτ, που ήταν ο οικοδεσπότης των λαμπερών τελετών του 69ου Φεστιβάλ τον περασμένο χρόνο.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα είναι ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Canal+ που έχει τη συμπαραγωγή και την αποκλειστική μετάδοση των τελετών του Φεστιβάλ «Η Μόνικα Μπελούτσι έχει μια μακρά ιστορία φιλίας με το Φεστιβάλ των Καννών το 2000 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα για να παρουσιάσει την ταινία «Βασικός Ύποπτος για Φόνο» (Suspicion) του Στίβεν Χόπκινς. Επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα με το «Μη Αναστρέψιμος» (Irréversible) του Γκασπάρ Νοέ το οποίο σόκαρε τους θεατές...».

Η Ιταλίδα διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής το 2006 υπό την προεδρία του Γουόνγκ Καρ Ουάι. Κατόπιν, επέστρεψε με την ταινία του Μάρκο Τούλιο Τζιορντάνα «Νύχτες Οργής» και της Μαρίνα ντε Βαν «Μην κοιτάξεις Πίσω».
Πηγή: star.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο