2 Φεβ 2017

Σοκ από τον Μάικλ Μουρ: Σε εξέλιξη πραξικόπημα από τον Τραμπ


Οι ΗΠΑ βρίσκονται εν μέσω ενός πραξικοπήματος και δεν το ξέρουν, σύμφωνα με τον Μάικλ Μουρ.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, που ήταν...
ένας από τους ελάχιστους διάσημους που προέβλεψαν δημόσια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα γινόταν πρόεδρος, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ ανατρέπεται από τον Τραμπ και τους ανθρώπους που έχει επιλέξει να κυβερνήσουν μαζί του.

Ο Μάικλ Μουρ πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα άρθρο των New York Times που αναφέρεται στην τοποθέτηση του Στιβ Μπάνον, ιδιοκτήτη μιας ακροδεξιάς ενημερωτικής ιστοσελίδας, στην ομάδα χάραξης πολιτικής αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, γράφοντας το εξής σχόλιο: «Αν ακόμη προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πραξικόπημα στον 21ο αιώνα, παρακαλώ, συνέλθετε».


Το άρθρο των NYT περιγράφει το πώς ο Μπάνον ανέλαβε σημαίνουσα θέση στο επιτελείο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, μια θέση στην οποία συνήθως τοποθετούνται ανώτατοι στρατιωτικοί (π.χ. στρατηγοί). Αυτή η κίνηση του Τραμπ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα συνέβαιναν πριν, και μάλιστα ο Μπάνον ήδη έχει συνδεθεί με πολλές από τις εξτρεμιστικές ανακοινώσεις που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος τις προηγούμενες ημέρες (όπως το διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες, για παράδειγμα).

Αλλά το tweet του Μάικλ Μουρ ήρθε και λίγο μετά την απόλυση της γενικής εισαγγελέως Σάλι Γέιτς, η οποία εκδιώχθηκε επειδή ρώτησε αν η απαγόρευση εισόδου στους μετανάστες ήταν νόμιμη και επειδή ζήτησε από τους δικηγόρους να σταματήσουν να την υπερασπίζονται (την απαγόρευση). Η ανακοίνωση που συνόδευε την απόλυσή της ανέφερε ότι απομακρύνθηκε από τη θέση της «επειδή ήταν πολύ αδύναμη στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων και πολύ αδύναμη στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο