9 Φεβ 2017

Σεμινάριο Ερασιτεχνικής οργανοποιίας


Το ΤΗΕ ΒΟΧ και η Πύλη Ελλήνων Οργανοποιών www.luthier.gr εγκαινιάζουν ένα κύκλο σεμιναρίων που φιλοδοξούν...
να μας μυήσουν στα μυστικά της καλλιτεχνικής οργανοποιίας αλλά και να μας ξεναγήσουν στον κόσμο των μουσικών οργάνων ως μηχανισμών παραγωγής ήχου. Το ξύλο, τα υλικά, η κατασκευή, ο σχεδιασμός, είναι τα βασικά στοιχεία που δίνουν ταυτότητα σε ένα μουσικό όργανο, καθορίζουν τον ιδιαίτερο ήχο του και τελικά επηρεάζουν το ηχητικό του αποτέλεσμα τόσο όσο και η δεξιοτεχνία του μουσικού. Σε αυτό το πλαίσιο, το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες οργανοποιούς όσο και σε μουσικούς που επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα το μουσικό τους όργανο και τα στοιχεία που επηρεάζουν τη λειτουργία του και τη συμπεριφορά του. 

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΤΗΕ ΒΟΧ (Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη) το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου και θεματικά θα επικεντρωθεί στην οικογένεια του λαούτου και της κιθάρας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρουν στο www.thebox-athens.org/event/σεμιναριο-ερασιτεχνικης-οργανοποιϊα/


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

1. ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΝΥΚΤΑ ΟΡΓΑΝΑ - Γύρω από τη Θεωρία και την πρακτική της κατασκευής τους. - Εισηγητής: Χρήστος Σπουρδαλάκης

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 16.30 – 21.00


Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος του σεμιναρίου θα βρείτε στο συνημμένο δελτίο τύπου

Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να παρακολουθήσει κάποιος το σεμινάριο. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 35 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ. Ειδική τιμή για μέλη www.Luthier.gr : 25 ευρώ Διάρκεια Σεμιναρίου 4 ώρες με ένα ημίωρο διάλειμμα


2. ΒΕΡΝΙΚΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ – Εισηγητής Νίκος Φρονιμόπουλος

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 και ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ: 11.00 – 14.00

Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος του σεμιναρίου θα βρείτε στο συνημμένο δελτίο τύπου

Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι είναι καλό να έχουν μια βασική εμπειρία πάνω στην κατασκευή ακουστικών οργάνων. Κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει μαζί του 1 μικρό κομμάτι μαλακού ξύλου για καπάκι (όπως έλατο, κέδρο κτλ) και 1 μικρό κομμάτι σκληρού ξύλου με ανοιχτούς πόρους (όπως παλύσσανδρος, μουριά). Ενδεικτικές διαστάσεις κομματιών 15cm x 30 cm Τα κομμάτια πρέπει να είναι καλά λειασμένα και προετοιμασμένα για βερνίκι. 

Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

Κόστος Συμμετοχής: 45 ευρώ. Διάρκεια Σεμιναρίου: 6 ώρες. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά που θα χρειαστούν για το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν μόνο τις ξύλινες επιφάνειες.

3. Βασικές αρχές, Set Up και Συντήρηση Ηλεκτρικών Οργάνων (Κιθάρα / Μπάσο) - Εισηγητής: Γιάννης Ιωαννίδης (Odyssey Bass)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 16.30 – 21.00

Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος του σεμιναρίου θα βρείτε στο συνημμένο δελτίο τύπου

Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να παρακολουθήσει κάποιος το σεμινάριο. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 35 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ. Ειδική τιμή για μέλη www.Luthier.gr : 25 ευρώ. Διάρκεια Σεμιναρίου: 4 ώρες με ένα ημίωρο διάλειμμα


ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του κάθε σεμιναρίου αλλά και την υποβολή συμμετοχής θα βρείτε στο www.thebox-athens.org/event/σεμιναριο-ερασιτεχνικης-οργανοποιϊα/

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο επειδή διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων για κάθε θεματική, καλό είναι να δηλώσετε τη συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατόν.

Οι ειδικές θέσεις για τα μέλη της Πύλης των Ελλήνων Οργανοποιών θα διατεθούν μέσω του www.luthier.gr/ όπου θα βρείτε περαιτέρω πληροφορίες για τη δήλωση συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας!

ΤΗΕ ΒΟΧ – Τηλ: 210 6463788 – Κα Μαρία Καραγιαννάκη

Email: Maria.karagiannaki@thebox-athens.gr

Κιν: 6936511260 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΪΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 και ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Στο ΤΗΕ ΒΟΧ (Δορυλαίου 12 Πλ. Μαβίλη)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο