13 Ιουν 2016

Η Ζωή Λάσκαρη εξαπολύει βέλη κατά του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη (Photos)


Η Ζωή Λάσκαρη επιτίθεται με ανάρτηση της στα social media κατά του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, σχολιάζοντας την...
εξής αναφορά που υπάρχει στο τελευταίο του βιβλίο, σχετικά με τα στούντιο της Φίνος Φιλμ: «Ο Φίνος δεν είχε τουαλέτες στα καμαρίνια των ηθοποιών και οι ηθοποιοί αναγκάζονταν να πηγαίνουν στα χωράφια», ισχυρίζεται ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης.


Η απάντηση της Ζωής Λάσκαρη ήταν άμεση και δηκτική: «Δεν ξέρω από που αντλεί τις πληροφορίες του. Από ανθρώπους που δεν δούλεψαν ποτέ με τον Φίνο; Από κάποιους που ήθελαν να γίνουν Φίνος στη θέση του Φίνου; Μήπως πρόκειται απλά για φαντασιώσεις του ίδιου του Τριανταφυλλίδη; Ίσως ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην κατοχική περίοδο, όταν ακόμα ο Φίνος ξεκινούσε τις παραγωγές του με τα γραφεία του στην οδό Χίου και τα στούντιο στην οδό Στουρνάρη και δεν υπήρχε η οργάνωση και οι υποδομές των στούντιο που κατασκευάστηκαν μετακατοχικά στις τρεις γέφυρες».


«Όπως και να’ ναι, τα καμαρίνια των ηθοποιών της Χρυσής Εποχής του Φίνου ήταν μικρές σουίτες. Παρείχαν στους ηθοποιούς όλες τις ανέσεις για να ετοιμάζονται και να ξεκουράζονται κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Η Ζωή Λάσκαρη η οποία υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Φίνος Φιλμ, δεν κρύβεται και δεν μασάει τα λόγια της για ανθρώπους και καταστάσεις που αισθάνεται ότι την προσβάλλουν: «Έχω πει πολλές φορές πως όσο ζω θα απαντάω άμεσα σε όλες τις ανακρίβειες, τις ευτέλειες και τα εκ του πονηρού κουτσομπολιά που διατυπώνονται για τον Φίνο, οι παραγωγές του οποίου υπήρξαν υποδειγματικές μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Κανείς δεν θα αμαυρώσει τον επαγγελματισμό και την οργανωτικότητα του για μερικά λεπτά δημοσιότητας».


To βιβλίο του κριτικού κινηματογράφου Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη περιέχει μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου Έλληνα κινηματογραφιστή, Φιλοποίμενος Φίνου. Είναι λεύκωμα-μελέτη που περιλαμβάνει ολόκληρο το έργο του κινηματογραφιστή, από το 1940 ως το 1977, με στοιχεία και πίνακες για κάθε ταινία του, παρασκήνια, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και μοναδικές αφίσες και αφισέτες που αποτελούν συλλεκτικής αξίας μαρτυρίες για την εποχή και τους ανθρώπους του σινεμά.

Στα εγκαίνια των νέων στούντιο της εταιρίας στα Σπάτα το 1970

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο