11 Απρ 2016

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Η έκφραση της Υγείας μέσα από την Τέχνη»


Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το σύνολο των ανθρώπων που ζουν με χρόνια ηπατίτιδα C στην Ελλάδα, φτάνει τις ....
167.000. 

Παγκοσμίως υπολογίζουμε πώς υπάρχουν 130.000.000 άνθρωποι που ζουν με τον ιό. Στην Ελλάδα, το 80% δυστυχώς δεν το γνωρίζει. 

Η Ηπατίτιδα C είναι μια ασυμπτωματική νόσος, δηλαδή η πλειοψηφία των ασθενών με χρόνια λοίμωξη από τον ιό δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα μέχρι η κατάσταση της υγείας τους να επιδεινωθεί σοβαρά.


Με αφορμή τα παραπάνω πολύ σημαντικά στοιχεία, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ξεκινά την υλοποίηση μίας νέας φιλόδοξης και εναλλακτικής εκστρατείας ενημέρωσης για την Ηπατίτιδα C, με την προβολή μιας διαφορετικής διάστασης της ασθένειας, μέσω της τέχνης του street art.

Μια πρωτοπόρα ιδέα, η οποία θα «χτίσει» ένα νέο θεσμό έκφρασης και επικοινωνίας, με πολλαπλούς αποδέκτες. Μια προσέγγιση, φρέσκια, καινοτόμα και κυρίως «εναλλακτική» που θα κάνει τη διαφορά, «μιλώντας» στο κοινό με μια «άλλη γλώσσα», από αυτήν που έχει συνηθίσει!

Κεντρικό εικαστικό της εκστρατείας, αποτελεί η δημιουργία του ΙΝΟ, ενός από τους διασημότερους καλλιτέχνες και εκφραστές αυτής της μορφής τέχνης στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Ο ΙΝΟ, φιλοτέχνησε τον τοίχο του κτιρίου του ΕΟΠYΥ στην Αθήνα, Πειραιώς & Δεληγιώργη, αποτυπώνοντας μέσα από τη δημιουργία του, την προτροπή αλλά και την αλλαγή στάσης που θα πρέπει να υιοθετήσει ο σημερινός άνθρωπος, απέναντι στο καθημερινό «κυνήγι θησαυρού» για τα υλικά αγαθά.

Μέσω αυτής της προσέγγισης, προβάλλεται το μήνυμα του Συλλόγου, απέναντι στην κοινωνία. Ο σημερινός άνθρωπος θα πρέπει να εστιάσει στην πρόληψη, αλλά και στη διαφύλαξη της υγείας του και όχι σε ένα ατέρμονο κυνήγι του χρήματος.

Αυτήν τη φορά με σύμμαχο την Τέχνη, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», συνεχίζει την προσπάθειά του να γεφυρώσει το χάσμα ενημέρωσης, με μια εκστρατεία που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και παράλληλα την προτροπή σε εξετάσεις, στο ευρύ κοινό.


Η παραπάνω εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2016. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και προσέγγισης περισσότερων ανθρώπων, έχει δημιουργηθεί ένα κοινωνικό μήνυμα (video spot), ένα video με πλάνα και λήψεις από τη διάρκεια της «δημιουργίας» του ΙΝΟ, αλλά και ένα microsite που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.helpa-prometheus.gr/.

Μετά το πέρας της Συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Γιώργος Καλαμίτσης, δήλωσε:

«Πρωταρχικός μας στόχος για αυτήν την εκστρατεία ήταν το «διαφορετικό». Προσπαθήσαμε να «παντρέψουμε» μια μορφή τέχνης με ένα μήνυμα που να έχει απήχηση σε όλους τους συνανθρώπους μας. Αυτό που πραγματικά θέλουμε, είναι να δείξουμε στον κόσμο την αξία της υγείας, ως το πραγματικό και απαραίτητο αγαθό, για την καθημερινότητά μας. Να δείξουμε σε όλους γύρω μας, την αξία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, αλλά κυρίως, να καταστήσουμε σαφές ότι η Ηπατίτιδα C, θεραπεύεται. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα. Να βρούμε έναν τρόπο πέραν του τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος, που θα «αγγίζει» τον κόσμο 365 ημέρες το χρόνο.

Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον ΙΝΟ, μιας και είναι ο απόλυτος εκφραστής της τέχνης του street art, καταξιωμένος σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά από μία εβδομάδα, ακούραστης και συνεχής δουλειάς του, μπορούμε πλέον να «περάσουμε» το δικό μας μήνυμα, σε όλους, μέσα από τη δική του τη ματιά! Από πλευράς μας, θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά για τη συμμετοχή του σε αυτήν την προσπάθεια.»


Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νοσήματα του ήπατος. Μέσα από την εμπειρία μας ως ασθενείς παρέχουμε υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ιογενείς Ηπατίτιδες Β και C ή άλλα νοσήματα του ήπατος, καθώς και τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων. [Λ. Αλεξάνδρας 213Β, Αμπελόκηποι | Τηλ.: 211 0122102 | www.helpa-prometheus.gr | hlpaprometheus@gmail.com]

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο