23 Μαρ 2016

Οι Συριακές δυνάμεις απελευθέρωσαν την Παλμύρα


Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας ανέκτησαν τον έλεγχο της ιστορικής πόλης της Παλμύρας, όπως δήλωσε Σύριος στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Ο συριακός στρατός.... ανέκτησε τον έλεγχο της ιστορικής πόλης της Tadmur (Παλμύρας) με επίγεια όπλα,» δήλωσε Σύριος Ταξίαρχος στο sputniknews.com. Ο ίδιος τόνισε ότι η πόλη καταλήφθηκε χωρίς τη βοήθεια αεροσκαφών.


Σύμφωνα με κανάλι της συριακής τηλεόρασης ο στρατός και η Hezbollah έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το τρίγωνο της Παλμύρας, τo στρατηγικό σταυροδρόμι και τον δρόμος Παλμύρας Δαμασκού. 

Σύμφωνα με έγκριτο σύριο πολεμικό ανταποκριτή ο στρατός σημείωσε προέλαση υπολογίσιμη και ελέγχει τα βουνά δυτικά της πόλης και σφυροκοπά τις θέσεις της Daesh προκαλώντας βαριές απώλειες στις τάξεις της.


Η Παλμύρα ήταν υπό τον έλεγχό του Daesh από το Μάιο του 2015. Η τρομοκρατική ομάδα, η οποία είναι παράνομη σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει ήδη καταστρέψει μέρος της αρχαίας πόλης, η οποία είναι στην λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο