9 Φεβ 2016

«ΑΧ, ΡΩΞΑΝΗ!!...» OPERA – CABARET


στο Χυτήριο από Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πώς ονειρεύεται μια λυρική τραγουδίστρια την καριέρα της? Από ποιές συμπληγάδες πρέπει να περάσει? και τελικά πού μπορεί να καταλήξει? 

Μπορεί μία φωνή να ξεκινάει με τον Kurt Weill μετά τον.... Handel και τους ABBA? Θα καταφέρει τελικά να φτάσει κάπου? Και πού?

Ταξίδια με καλειδοσκόπιο... έτσι θα λέγαμε το όνειρο της Ρωξάνης.

Η Ρωξάνη με τα πολλά πρόσωπα: Τραγουδίστρια του Καμπαρέ, βεντέτα του Μιούζικ Χώλ, σουρρεάλ ντίβα της Όπερας, αλλά και κάτι ακόμα... 

Η Ρωξάνη ξαναζωντανεύει τον Bizet και τον Μassenet, τον Bernstein και την Piaf, τον Gounod και τον Puccini, τον Cole Porter και τoυς Queen σε πρωτότυπες ερμηνείες ορμητικές, συναισθηματικά φορτισμένες, η Ρωξάνη μας παρασύρει στο όνειρό της, όνειρο μιας νέας γυναίκας που το τραγούδι είναι γι’ αυτήν όλη της η ζωή.

Ένας Γάλλος σκηνοθέτης την οδηγεί διεισδυτικά σ΄αυτό το παράξενο όνειρο όπου ο καθένας ταυτίζει την επιθυμία του να μπορέσει να εκφραστεί. Ποιός άραγε δεν ένοιωσε μια μέρα στα πιο τρελά του όνειρα την επιθυμία να είναι ωραίος όπως ο Απόλλωνας, πλούσιος όπως ο Ωνάσης, ή ακόμη να έχει λίγη από την λάμψη της Μαρία Κάλλας?..

Μία μουσική παράσταση-έκπληξη σε κείμενο και σκηνοθεσία του Jean Cassies, με τα μαγικά πλήκτρα του Γιώργου Τσοκάνη και τα υπέροχα κοστούμια του Georges Villard.ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεία: ΡΩΞΑΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Σοπράνο

Σύλληψη, Κείμενα-Σκηνοθεσία: JEAN CASSIES

Κοστούμια: GEORGES VILLARD

Μετάφραση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

Πιάνο-πλήκτρα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ


Παραστάσεις:

Χυτήριο Theater & Art Cafe Ιερά Οδός 44, Αθήνα

τηλ.:210.34.12.313


Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016


Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 10 € 

Διάρκεια: 1 ώρα & 45 λεπτά

« Με την υποστήριξη »

ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο