10 Δεκ 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων "Μώμος ο Πατρεύς"


5,6,7/Φλεβάρη 2016 είναι το ραντεβού μας για τον 8ο "Μώμο" (μεγάλη η χάρη του)

Ευχόμαστε να γιορτάσετε τις γιορτές με υγεία, δουλειά και έρωτα.


Διαβάστε προσεκτικά την προκήρυξη, κοινοποιήστε την σε φίλους και γνωστούς και ετοιμάστε ....τα video... έχουμε ένα ολόκληρο μήνα διορία

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ 

(ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ!!!!)

Σας περιμένουμε

(Για λογαριασμό των διοργανωτών)

Ε.Σ.Π. Ρεφενέ


Ακολουθεί η προκήρυξη


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

8η Διοργάνωση 
Πάτρα 5-6-7 Φεβρουαρίου 2016
         
ΦΙΛΟΙ  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ

Αν έχετε λόγο σοβαρό να παίξετε κωμωδία, να σταθείτε μπροστά στο κοινό και να του προσφέρετε την αξιοπρέπεια του γέλιου, ελάτε στον «Μώμο». Κάμετε τη πίκρα σας καπέλο, κραγιόν την αγανάκτηση σας και φορέσετε τα παλαιότερα των υποδημάτων σας ...να γράψουμε κάτι χρωστούμενα. 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Το Φεστιβάλ αποτελείται από τις εξής βασικές ενότητες: 

Α. ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΤΙΡΑ 
Παρουσίαση αφιερώματος στην σάτιρα και τους ανθρώπους που την υπηρέτησαν από τους διοργανωτές           ή  προσκεκλημένες ερασιτεχνικές ομάδες, συνδυάζοντας θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες & τιμητικές βραβεύσεις. 
Β. ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΩΜΟΣ Ο ΠΑΤΡΕΥΣ» 
Παρουσίαση, ως ενιαίας παράστασης, των 10 σατιρικών  δρώμενων που προκρίθηκαν να παρουσιαστούν στην Πάτρα, σε συνδυασμό με σατιρικά ιντερμέδια (φροντίδα της διοργάνωσης). 
Απονομή αναμνηστικών και «Βραβείου Κοινού»  
Γ. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ 
Συζήτηση με σκοπό: α. Την βελτίωση του Φεστιβάλ και β. Την γνωριμία των ομάδων μεταξύ τους.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες που  δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 
- Κάθε ομάδα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα, καταθέτοντας ένα (και μόνο) βιντεοσκοπημένο θεατρικό δρώμενο ελεύθερης θεματολογίας διάρκειας 1-10 λεπτών, με την συμμετοχή 1-5 ηθοποιών. 
- Τα δρώμενα οφείλουν να είναι σατιρικού χαρακτήρα, βασισμένα είτε σε πρωτότυπα κείμενα, είτε σε κείμενα γνωστών συγγραφέων ή ακόμη και σε αποσπάσματα θεατρικών έργων γνωστού ρεπερτορίου. Δείγματος χάριν, ένα σατιρικό «κομμάτι» παράστασης, που παίχτηκε στο παρελθόν και είχε βιντεοσκοπηθεί. 
Παρακαλούμε να προσέξτε πολύ την ποιότητα του ήχου. Ο λόγος πρέπει ν’ ακούγεται καθαρά στο video.  
- Κάθε δρώμενο μπορεί να έχει μουσική επένδυση (πρωτότυπη / γνωστή) ή να περιέχει σατιρικό τραγούδι (πρωτότυπο / γνωστό, ζωντανό / ηχογραφημένο, ή ακόμη τραγούδι με αλλαγμένους στίχους). 
- Οι ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν το δρώμενο πρέπει βέβαια, να είναι ερασιτέχνες. 
Υπέρβαση του χρονικού ορίου επισύρει κίνδυνο αποκλεισμού, ενώ κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει πέραν των 5  ηθοποιών, αρκεί να αναλάβει τα έξοδα διαμονής και διατροφής των επιπλέον ατόμων.

Ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει:
Ένα  βιντεοσκοπημένο σατιρικό δρώμενο, γραμμένο σε dvd (δύο αντίτυπα / αρχείο mp4) 
Συνοπτικό ιστορικό της ομάδας & λίγα λόγια για το δρώμενο  (αρχείο Wοrd)
Κατάλογο ηθοποιών και συντελεστών που συνέβαλαν στο δρώμενο (αρχείο Wοrd)
Φωτογραφίες (2-3) του δρώμενου, σε ηλεκτρονική μορφή και καλή ανάλυση (αρχεία JPG) 
Ταχ. διεύθυνση, τηλέφωνο, fax και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

Επιβεβαιώστε τη λήψη της παρούσας προκήρυξης και στείλτε μας -αν έχουν αλλάξει-                                         την διεύθυνση σας (ταχυδρομική & e-mail) για να σας ενημερώνουμε έγκαιρα και σωστά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ 

Κάθε ερασιτεχνική ομάδα μπορεί να στείλει την υποψηφιότητα της α. μέσω ΕΛΤΑ με απλό φάκελο (όχι συστημένο) β. Μέσω ιδιωτικού ταχυμεταφορέα στη διεύθυνση: Μαιζώνος 131 ΤΚ 26221 Πάτρα   (υπ’ όψιν Γεωργακάκη Γιάννη Τηλ: 2610-221429) μέχρι και την Παρασκευή 08/1/2016 (σφραγίδα κατάθεσης φακέλου) 
Email: refenedes@gmail.com 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣΗ Επιτροπή Επιλογής της προκριματικής φάσης επιλέγει με βάση τα απεσταλμένα dvd, τις 10 επικρατέστερες υποψηφιότητες που θα διαγωνιστούν στην τελική φάση. Αποτελείται από:
έναν εκπρόσωπο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας 
έναν εκπρόσωπο του Πατρινού Καρναβαλιού 
έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Τοπικού Τύπου (δημοσιογράφος)
έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα της Ένωσης Αποφοίτων Τμήματος Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών 
έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ».

Η Επιτροπή Επιλογής διατηρεί το δικαίωμα να προκρίνει λιγότερες των 10 ομάδων, προκειμένου να προστατευθεί το επίπεδο του Φεστιβάλ. 
Τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης θα ανακοινωθούν στις ενδιαφερόμενες ομάδες στα μέσα Ιανουαρίου  του 2016. Οι  10 επιλεχθέντες θίασοι θα ταξιδέψουν στην Πάτρα, όπου θα παρουσιάσουν τα δρώμενά τους ενώπιον του κοινού. 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Μετά από εισήγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ερασιτεχνικών Θιάσων που έλαβαν μέρος στις έξι πρώτες διοργανώσεις, απονέμεται μόνο το «Βραβείο «Κοινού», που  προκύπτει δια ψηφοφορίας από τους θεατές και δεν αφορά βεβαίως, προκριθέντες θιάσους από τη Πάτρα. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 

Παρασκευή 5/02/2016 Άφιξη των ομάδων στη Πάτρα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο από ώρα 12:00 & μετά.
17:30-19:30  Πρόβα του Θιάσου (του Αφιερώματος) στο θέατρο «Πάνθεον» 
21:00 - 23:00 Παράσταση Αφιερώματος από προσκεκλημένο-τιμώμενο- ερασιτεχνικό θίασο με ελεύθερη είσοδο για τις ομάδες (συμμετέχοντες και συνοδούς)
 Η παράσταση του Αφιερώματος που θα γίνει στο θέατρο «Πάνθεον»                    θα ανακοινωθεί σύντομα και αναλυτικά σε χωριστό email .
23:30 Δείπνο 

Σάββατο 6/02/2016 11:30-14:30  Γενική Πρόβα των ομάδων του «Μώμου» στο θέατρο «Πάνθεον»
20:00- 23:30  Παράσταση «Μώμος 2016» στο θέατρο «Πάνθεον»
με ελεύθερη είσοδο για τις ομάδες (συμμετέχοντες και συνοδούς)
24:00 Δείπνο 

Κυριακή 7/02/2016 11:00 Ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ερασιτεχνικών Ομάδων και διοργανωτών στο ξενοδοχείο των ομάδων. Αναχώρηση.

 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
.

Το Φεστιβάλ (συν)διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχέιρηση Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας (ΔΗΠΕΘΕ) και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών και Μεταφραστών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ&Μ).


ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
.
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ:  Για τους 1-5 ηθοποιούς που συμμετέχουν στο 10λεπτο  προβλέπεται κάλυψη εξόδων για: 
α. Διαμονή (με πρωινό) σε ξενοδοχείο, για δυο ημέρες (Παρασκευή & Σάββατο 5 & 6/2/2016) 
β. Δύο δείπνα δωρεάν (Παρασκευή & Σάββατο 5 & 6/2/2016) 
 
Οι συντελεστές και οι συνοδοί των ομάδων, προσέρχονται και παραμένουν με δικά τους έξοδα.                              (Οι διοργανωτές φροντίζουν κάθε χρόνο ακόμα και για τους συνοδούς-συντελεστές (επισκέπτες) να υπάρχουν κάποιες παροχές, όπως μειωμένη τιμή στα δείπνα ή τις τιμές των δωματίων, που εξαρτώνται  βέβαια από τους οικονομικούς πόρους κάθε διοργάνωσης)   

Η γραμματεία του φεστιβάλ αναλαμβάνει τις κρατήσεις δωματίων που θα δηλωθούν έως και 29/01/2016. Οποιαδήποτε αλλαγή ή συμπλήρωση προκύψει μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία, τακτοποιείται με ευθύνη της ομάδας. 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : Η διοργάνωση του Φεστιβάλ αναλαμβάνει επίσης:
α. Τη δημιουργία σκηνικού χώρου των παραστάσεων και την εύρεση ογκωδών αντικειμένων που δύσκολα μεταφέρονται. Οι ομάδες φέρνουν μαζί τους μόνο κοστούμια, υλικά μακιγιάζ και μικρά σκηνικά σκεύη.
β. Την εγκατάσταση φώτων και ηχητικών που θα χρειαστούν. 
γ. Τη δωρεάν διάθεση έντυπου (προγράμματος) και αναμνηστικών. 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ στον «ΜΩΜΟ»


Ακολουθούν δυο  συνημμένα αρχεία  ( pdf) : Το  1o  με  γενικές  πληροφορίες  για  το πνεύμα  και την  ιστορία του Φεστιβάλ και το 2ο με αναλυτική  αναφορά  στον  «Μώμο του 2015» με  ομάδες  & 10λεπτα που συμμετείχαν,  φωτογραφίες,  δημοσιεύματα,  σχόλια, κ.λπ... στη τελευταία  σελίδα  του  οποίου,  μπορείτε να  βρείτε  διευθύνσεις βίντεο  στο διαδίκτυο  που θα σας  βοηθήσουν  να ενημερωθείτε  πληρέστερα  (κάντε  διπλό  «κλικ»  με  τον κένσορα,  πάνω στις διευθύνσεις) .


ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

Υ.Γ.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε την παρούσα σε  γνωστούς σας ερασιτεχνικούς θιάσους, που εμείς μπορεί να μη γνωρίζουμε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο