21 Οκτ 2015

«Grexit»: Μια θεατρική παράσταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα


Η Θεατρική Ομάδα "Σκευή" παρουσιάζει το έργο "GRexit" που κατέλαβε την 1η ΘΕΣΗ στο Φεστιβάλ έργων τρόμου που διοργάνωσε το.... Θέατρο Παραμυθίας με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων/Σεναριογράφων και της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών

Η Θεατρική Ομάδα "Σκευή" παρουσιάζει το έργο "GRexit" που κατέλαβε την 1η ΘΕΣΗ στο Φεστιβάλ έργων τρόμου που διοργάνωσε το Θέατρο Παραμυθίας με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων/Σεναριογράφων και της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών.

Το πρωτότυπο έργο "GRexit" μέσα από τον ποιητικό λόγο παρουσιάζει την ιστορία τρόμου και πολιτικού κυνισμού στην σκακιέρα της στρατηγικής και των παιχνιδιών εξουσίας από την εποχή του Θουκυδίδη στην Ελλάδα του 2015. 

Αναζητώντας την ιστορικότητα της ανθρώπινης συνείδησης, η σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης βρίσκει το ιστορικό της αντίκρισμα στον διάλογο Αθηναίων – Μηλίων καθώς αποτελεί μια οδυνηρή διαπραγμάτευση ανάμεσα στο δίκαιο και τον ισχυρό, ανάμεσα στο συμφέρον και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια υπό τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Ματκάρη
Κίνηση: Άρτεμις Ιγνατίου
Πρωτότυπη Μουσική: Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Ηλίας Καζαής
Επιμέλεια Μάσκας & Μακιγιάζ: Βικτωρία Χαλιώτη
Παίζουν (αλφαβητικά): Κίμωνας Δούσης, Ιωάννα Κοσσένα, Κώστας Κούσης, Ελένη Μαστρολέων, Αφροδίτη Ματκάρη, Θανάσης Πατριαρχέας, Μηνάς Σπανάκης, Άννα Χαραλάμπους.
Από τις 16 Οκτωβρίου 2015 και κάθε Παρασκευή στις 23:00 και Σάββατο στις 19:00, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Παραμυθίας (Οδός Παραμυθίας 27 & Μύκαλης , Κεραμεικός, Κρατήσεις: 2103457904)
Τιμή εισιτηρίου: 10€ - Φοιτητικό & μειωμένο: 5€

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο